De Top 50 van 2011: NautaDutilh terug aan kop

NautaDutilh heeft dit jaar de koppositie in de Top 50 van advocatenkantoren weer overgenomen van De Brauw Blackstone Westbroek. Bij NautaDutilh steeg het het aantal advocaten met twee, De Brauw Blackstone Westbroek zag het aantal advocaten echter dalen van 281 naar 258, een daling van 23. Vorig jaar nam De Brauw Blackstone Westbroek voor het eerst in de 16-jarige geschiedenis van De Stand van de Advocatuur de koppositie in, maar dat is dus van zeer korte duur geweest. Alle andere jaren stond NautaDutilh op positie 1 van de grootste advocatenkantoren in Nederland.

Vorig jaar was De Brauw Blackstone Westbroek het enige kantoor uit de Top 10 van kantoren dat nog een stijging van het aantal advocaten noteerde, van 273 naar 281. Dit jaar is het niet mogelijk om een eenduidige trend waar te nemen in de Top 10 van kantoren: het ene kantoor noteert een daling van het aantal advocaten (behalve De Brauw Blackstone Westbroek zijn dat Houthoff Buruma, Allen & Overy, Stibbe, CMS Derks Star Busmann en Clifford Chance), de andere kantoren (NautaDutilh Loyens & Loeff, AKD en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn) noteren een stijging.

Voor wat betreft de klassering in de Top 10 geldt dat NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek van positie gewisseld zijn; hetzelfde geldt voor AKD en Allen & Overy (AKD naar plaats 5, Allen & Overy naar 6). Wat lager op de ranglijst maakt Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn een sprongetje van plaats 10 naar 8. Bij Pels Rijcken steeg het aantal adbvocaten dan ook behoorlijk, van 135 vorig jaar naar 142 nu.

Weer wat lager op de ranglijst vallen een aantal kantoren op. Boekel De Nerée zag het aantal advocaten afnemen van 124 naar 108, en het kantoor daalt daarmee van positie 11 naar 14. De daling van Holland Van Gijzen (van 14 naar 19, afname van 121 naar 82 advocaten) is verklaarbaar door de afsplitsing van Deterink advocaten. Dat nieuwe kantoor in Eindhoven neemt met 44 advocaten thans de 42e plaats in de Top 50 in. Het kantoor is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer. Andere nieuwe binnenkomers zijn Linklaters (positie 46 met 40 advocaten) en Fort (positie 49 met 38 advocaten). Klik hier voor de nieuwe Top 50

De Stand van de Advocatuur 2011 bestellen? Dat kan hierDe presentatie van De Stand van de Advocatuur is mede mogelijk gemaakt door:

Logo Legal People


    | Mail de redactie | Print