Deel failliet Abma Schreurs Advocaten verder als Abma Advocaten

Uit de as van het eind april failliet verklaarde Abma Schreurs Advocaten is deze maand een nieuw, kleiner kantoor herrezen: Abma Advocaten, gevestigd in Purmerend. Het kantoor bestaat uit drie advocaten en naamgever Hans Abma, die als juridisch adviseur aan het kantoor verbonden is.

Abma Advocaten is geen doorstart van Abma Schreurs Advocaten, benadrukt advocaat Marije Sliphorst-Dekker, maar een nieuw kantoor waar verder advocaten Saskia Peijnenburg en Felix Groot deel van uit maken. “We zijn vol frisse energie weer aan de slag,” zegt Sliphorst-Dekker. Het kantoor richt zich vooral op diensten aan Noord-Hollandse MKB-bedrijven, maar ook op particulieren.

Over de teloorgang van Abma Schreurs Advocaten, ooit een top 50-kantoor met meer dan dertig advocaten in dienst, wil Sliphorst-Dekker niet teveel kwijt. “We hebben veel pech gehad. Twee partners werden langere tijd ziek, waardoor het op gegeven moment niet meer mogelijk was om een financieel gezond advocatenkantoor te drijven.” De negen advocaten van Abma Schreurs weekten zich hierop los van het (nog bestaande) Abma Schreurs Notarissen, waarna het kantoor zelf het faillissement aanvroeg.

De advocaten die niet bij het nieuwe kantoor zijn aangesloten, hebben elders onderdak gevonden, onder meer bij Vestius Advocaten. Voor Abma Advocaten heeft Sliphorst-Dekker goede hoop dat het kantoor in de toekomst weer kan uitbreiden. “Maar nu focussen we eerst op onze cliënten.”

 

    | Mail de redactie | Print