Deze advocaten maken kans op de de titel Patroon van het Jaar 2019

De eindstrijd in de jaarlijkse Patroon van het Jaar-verkiezing wordt dit keer geleverd door vier advocaten: Abdi Youssuf (foto, Ekelmans & Meijer), Annemieke Hazelhoff (CMS), Jeroen Zandt (Codex Mulder) en Vincent Boumans (Lexence).

Een zevenkoppige jury gaat in de komende weken het gesprek aan met deze genomineerde patroons, waarna de winnaar wordt gekozen op basis van een inhoudelijke beoordeling. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Jonge Balie Congres, op donderdag 7 november in Scheveningen. Vorig jaar ging de titel naar Marjon Lok, partner bij DVDW Advocaten.

Waar moet een uitmuntende begeleider van de advocaat-stagiair ook alweer aan voldoen om in aanmerking te komen voor de prijs? ‘Een buitengewoon patroon beschikt over uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden en het vermogen om adequaat feedback te geven. De patroon is integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiaire. Vanzelfsprekend heeft een goed patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiaire tot een goede advocaat’.

 

    | Mail de redactie | Print