Dirkzwager start fiscale praktijk met groot team van Loyens & Loeff

Dirkzwager breidt zijn dienstverlening per 1 september uit met fiscaal advies. Dit meldt het Gelderse kantoor in een persbericht. Dertien fiscalisten van Loyens & Loeff Arnhem stappen over naar Dirkzwager, dat de toevoeging ‘advocaten & notarissen’ in de kantoornaam vervangt door ‘legal & tax’. Loyens & Loeff Arnhem – in Oosterbeek – sluit de deuren.

Door Joris Rietbroek

Dirkzwager had al langer de ambitie om cliënten volledig geïntegreerd juridisch en fiscaal advies te kunnen geven. “Dat maakt van Dirkzwager een nog completere dienstverlener,” zegt bestuursvoorzitter Tom Vandeginste (foto). “We krijgen nu de kans om deze expertise goed opgetuigd te realiseren. De nieuwe collega’s zijn enorm ervaren en deskundig. Het heeft een grote meerwaarde als je vanaf het begin van een project alle verschillende juridische en fiscale componenten bijeen hebt en daarover kunt adviseren. Dat geldt met name voor ondernemingsrecht, vastgoed en arbeidsrecht. Op die terreinen gaan de fiscaal experts nauw samenwerken met de juristen.”

Volgens Vandeginste past de toevoeging van een fiscale tak bovendien in de lijn van wat er van de jurist van de toekomst wordt verwacht. “Die is meer gericht op samenwerking in teams van specialisten voor grotere projecten, zodat je de cliënt een integraal product kunt aanbieden. Hierin zetten we als kantoor nu een volgende stap. We verwachten dat we samen met de fiscaal experts nog veel meer grote projecten aankunnen.”

Loyens & Loeff besloot de Arnhemse vestiging te sluiten om vanaf nu ‘alle Nederlandse activiteiten te concentreren in Amsterdam en Rotterdam’. ‘Dit besluit past binnen de strategie om in de thuismarktkantoren enkel geïntegreerde fiscaal-juridische dienstverlening aan te bieden,’ laat het kantoor weten in een schriftelijke reactie. Loyens & Loeff Arnhem was de laatste regionale vestiging in Nederland, nadat kantoor Eindhoven al in 2013 sloot.

Robert de VriesOnder leiding van partner en leidinggevende Robert de Vries besloten de Loyens & Loeff-fiscalisten om aansluiting te zoeken bij Dirkzwager. “Een logische keuze,” zegt hij. “We zochten de specialistische inbreng van advocaten en notarissen zoals we bij Loyens & Loeff gewend waren. En in deze regio is Dirkzwager het grootste advocaten- en notarissenkantoor.” Het team trekt vanaf maandag 3 september in bij de Arnhemse vestiging en zal een deel van de bestaande cliënten blijven bedienen.

Toen het Loyens & Loeff-bestuur de sluiting aankondigde, waren er al geluiden in de markt dat Dirkzwager ook tax wilde aanbieden, vertelt De Vries over hoe de gesprekken op gang kwamen. “Dat was voor ons aanleiding om te polsen of er mogelijkheden waren tot samenwerking. Daarna ging het balletje rollen. Iedereen had ook de keuze om bij Loyens & Loeff in Amsterdam of Rotterdam te gaan werken, maar de meeste mensen wonen hier in de buurt. Slechts één fiscalist gaat naar Amsterdam, met dertien belastingadviseurs plus ondersteuning gaan we naar Dirkzwager.”

 

    | Mail de redactie | Print