DLA Piper start internationale Artificial Intelligence-praktijk

DLA Piper heeft afgelopen week een internationale Artificial Intelligence-praktijk gelanceerd, zo meldt het kantoor op de eigen website. De aan deze sectie verbonden advocaten adviseren bedrijven bij de juridische- en compliance-vraagstukken die voortkomen uit het gebruik van kunstmatige intelligentie- en aanverwante tools.

Twee Amerikaanse en drie Britse partners staan het roer van de nieuwe praktijk, die volgens het kantoor ‘de nieuwste inspanning is om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van onze cliënten die experimenteren met nieuwe technologie’. De praktijk adviseert over diverse aan AI verwante gebieden, zoals datamanagement en veiligheid, privacy en andere technologieën als blockchain, machine learning, smart contracts en the Internet of Things. De advocaten werken hiervoor nauw samen met gevestigde AI-ontwikkelaars, overheidsinstanties en brancheorganisaties.

“Artificial Intelligence en verdere automatisering veranderen de manier waarop we zaken doen, binnen alle mogelijke sectoren” zegt Larissa Bifano, een van de Amerikaanse DLA Piper-partners die de praktijk leidt. “Binnen onze praktijk zijn daarom advocaten met ieder hun eigen sectorfocus actief, zodat we in diverse jurisdicties kunnen adviseren, met name op het gebied van regelgeving, compliance, privacy en ethiek.”

AI is tevens het thema van de Tech Summits die DLA Piper deze zomer op verschillende plaatsen in de wereld houdt. Het kantoor is overigens ook weer niet de eerste met een dergelijke praktijk: het kleinere Amerikaanse kantoor Paul Hastings kondigde eind maart dit jaar de oprichting van een Artificial Intelligence-sectie aan.

    | Mail de redactie | Print