E-mails 30.000 Italiaanse advocaten gehackt

De Italiaanse orde van advocaten is begin mei het mikpunt geworden van een ingrijpende hackaanval. De hackers claimen e-mailverkeer met liefst 30.000 aangesloten advocaten te hebben bemachtigd. Een van deze advocaten is Virginia Raggi, burgemeester van Rome, meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

De hackers maken deel uit van de groep Anonymous Italia, die de hack zelf via Twitter bekend maakte. Met plezier verspreiden we de gegevens van zo’n 30.000 Italiaanse advocaten, inclusief die van Virginia Raggi,’ aldus de boodschap.

Het lek is pijnlijk voor de burgemeester: er zijn e-mails van de orde aan haar adres geopenbaard waarin zij eraan wordt herinnerd dat ze haar hoofdelijke omslag over 2017 en 2018 nog moet betalen. Screenshots van deze mails staan als bewijs op het blog van de hackersgroep.

De advocate en burgemeester bevestigt de hack in een reactie op Twitter: “Dit is een grove schending van mijn privacy en die van mijn collega advocaten.” Volgens Anonymous Italia is de hack een vergelding voor de recente arrestatie van twee van haar leden.

 

    | Mail de redactie | Print