Eberhard van der Laan Mediation Award 2019 voor Carry Knoops-Hamburger

Advocaat Carry Knoops-Hamburger heeft dinsdag de Eberhard van der Laan Mediation Award 2019 gewonnen. Ze nam de prijs in ontvangst tijdens het event ‘It’s all in the family’ van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv), gehouden ter gelegenheid van de Week van de Mediation (14 t/m 18 oktober).

Volgens het juryrapport waarderen de NMv-leden het vooral hoe Knoops-Hamburger binnen haar werkzaamheden – in de geest van de mediation praktijk – vaker kiest voor ontspanning en contact dan voor strijd. Ze wordt verder geprezen om haar ‘persoonlijke en beroepsoverstijgende betrokkenheid’ waarmee zij opkomt voor mensen die dat zelf niet goed kunnen.

Knoops-Hamburger is directeur en managing partner van het in Amsterdam gevestigde Knoops’ Advocaten – dat voert met haar echtgenoot Geert Jan Knoops – en zet zich al jarenlang in voor mensenrechten. Zo staat ze aan de wieg van het Knoops’ Innocence Project: een non-profit programma dat erop gericht is om onterecht veroordeelden in Nederland en op de voormalige Nederlandse Antillen een stem te geven. Meerdere onterecht veroordeelde Nederlanders, die soms jarenlang vastzaten, zijn via deze weg vrijgekomen. Ook heeft zij de stichting Miles4Justice opgezet, dat onder meer zeiltochten organiseert om geld in te zamelen voor doelen die mensenrechten versterken.

Vorig jaar ging de Eberhard van der Laan Mediation Award naar Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. De prijs is sinds vorig jaar vernoemd naar de eerste winnaar: de in 2017 overleden Eberhard van der Laan. De oud-burgemeester van Amsterdam en -advocaat geldt als een van de grondleggers van mediation in Nederland.

 

    | Mail de redactie | Print