Freshfields en Oaklins adviseren bij Franse overname AkzoNobel

AkzoNobel neemt het Franse bedrijf Mapaero over, een fabrikant van duurzame coatings voor vliegtuigen. Mapaero levert lak voor cabines, cockpits en buitenkant van toestellen aan vliegtuigbouwers wereldwijd. Voor juridisch advies deden de bedrijven een beroep op advocatenkantoren Freshfields Bruckhaus Deringer en Oaklins.

AkzoNobel produceert zelf ook vliegtuiglakken, maar krijgt met de overname van het 140 werknemers tellende Mapaero een breder aanbod aan lakken én toegang tot grote klanten als Boeing en Airbus. De Fransen hebben een productielocatie en hoofdkantoor in Toulouse, vlakbij de Mapaero-fabriek in Pamier. Verder beschikt Mapaero over kantoren in de VS, Engeland, Duitsland en Hong Kong. De jaaromzet bedraagt circa 30 miljoen euro. De Fransen zien de Nederlandse overname als een ‘exciting opportunity’, aldus een persbericht.

Freshfields Bruckhaus Deringer begeleidde AkzoNobel bij deze deal. In Amsterdam stonden partner Shawn der Kinderen en Elske Raedts paraat, en in Parijs waren partners Guillemette Burgala en Alan Mason betrokken. Mapaero liet zich bijstaan door Franse en Nederlandse teams van Oaklins. In Nederland adviseerden Robert Boersma, Frank de Hek en Jan-Pieter van Doorn. In Frankrijk werkten partner Raphaël Petit, Xavier Auvergnat en Sophie Zanella mee aan de transactie.

De overname moet in de tweede helft van 2019 worden voltooid. De transactiewaarde is niet bekendgemaakt.

 

    | Mail de redactie | Print