Freshfields overweegt torenhoge boetes voor partners die zich misdragen

Partners van Freshfields Bruckhaus Deringer zien zich mogelijk geconfronteerd met pittige boetes wanneer zij zich ongepast gedragen. Zij kunnen maar liefst 20% van hun winstaandeel verliezen als zij door een zogenoemde ‘gedragscommissie’ schuldig worden bevonden aan wangedrag. Het kantoor overweegt deze maatregel na het schandaal rondom partner Ryan Beckwith, aldus Britse juridische media.

Voormalig partner herstructureringen en insolventies Ryan Beckwith werd eerder deze maand schuldig bevonden aan seksueel wangedrag. De 41-jarige vader en echtgenoot had zichzelf na een werkborrel opgedrongen aan een jongere collega-advocate, die duidelijk in beschonken toestand verkeerde. 

Hoewel Beckwith hiervoor is beboet en de laan is uitgestuurd, leidde het incident tot veel commotie in Groot-Brittannië: het bracht ongepast gedrag op de advocatuurlijke werkvloer onder de aandacht. Want hoewel Freshfields het laatste incident op zijn conto heeft, lijkt het probleem wijdverbreid binnen de Britse topadvocatuur

Door deze gebeurtenis ziet Freshfields zich genoodzaakt zijn beleid onder de loep te nemen. Naar verluidt is het plan nu dat partners die zich misdragen tot 20% van hun winstaandeel moeten inleveren wanneer zij een laatste waarschuwing ontvangen. Een nieuw in het leven geroepen 'conduct committee' zal daarbij verantwoordelijk zijn voor het onderzoek naar eventueel wangedrag en het uitdelen van de torenhoge boetes. Het winstaandeel van Freshfields-partners kan namelijk oplopen tot 1.84 miljoen GBP per jaar.

Het idee wordt momenteel besproken door het bestuur van het Britse advocatenkantoor, maar lijkt vooralsnog te passen binnen een strategie die reeds is uitgezet. Edward Braham, senior partner bij Freshfields, stelt: "We zijn toegewijd aan het verbeteren van gedrag en inclusiviteit binnen ons kantoor. Al meer dan een jaar voeren we hiervoor een gedragsprogramma uit. […] Dit zodat positief gedrag wordt beloond en ongepast gedrag wordt aangepakt. De plannen voor een gedragscommissie maken deel uit van dit programma."

    | Mail de redactie | Print