General Counsel Award 2019-2020 voor Yu Lian de Bakker (PVH Europe)

Yu Lian de Bakker heeft donderdag de General Counsel Award 2019-2020 gewonnen, uitgereikt door General Counsel Nederland. De Bakker is General Counsel bij PVH Europe, bekend van modemerken Tommy Hilfiger en Calvin Klein, en geldt met de winst van de award als ‘een voorbeeld van de professionalisering van het beroep’. 

De Bakker nam de prijs – die om het jaar wordt uitgedeeld – in ontvangst tijdens het General Counsel NL Najaarscongres van donderdag. Ze wordt door de organisatie geprezen om ‘de verfrissende benadering waarmee ze haar juridische afdeling opnieuw leven inblies’ en hoe zij het maximale uit haar team weet te halen.

De andere genomineerden voor de award waren Margreet Hoekstra (T-Mobile) en Suzanne van Nieuwenhuijzen (Stedin). De jury bestond uit Mildred Roethof, Hans van Oosterhout en Simone Davina.

Advocatie interviewde De Bakker enkele jaren geleden uitgebreid over haar rol als hoofdjurist bij PVH Europe. Tevens maakt ze deel uit van de jury van De Gouden Zandlopers; volgend jaar maakt zij haar debuut als juryvoorzitter.

 

    | Mail de redactie | Print