Grote cateraar koopt hippe eetwinkels: Clifford Chance en De Roos adviseren

Cateringbedrijf Vermaat uit IJsselstein heeft een meerderheidsbelang genomen in maaltijdwinkelketen Stach. Er zijn nu negentien Stach eetwinkels te vinden in onder meer Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Met de steun van de nieuwe eigenaar wil Stach verder groeien. Clifford Chance en De Roos Advocaten stonden paraat voor juridisch advies.

In het FD vertelt Stach-oprichter Stach Schaberg over de ambitieuze plannen van zijn in 2011 gestarte bedrijf. “We gaan bijvoorbeeld winkels openen in het Groninger Forum en WTC Schiphol. Verder denk ik dat Duitsland een superinteressante markt is voor Stach.” Ook denkt hij aan vestigingen in hotels en kantoorpanden. 

Schaberg behoudt een minderheidsbelang in zijn bedrijf. Verdere financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt. Stach liet zich bijstaan door De Roos Advocaten, om precies te zijn door adviseurs Philip de Roos, Boris von der Assen en Sarah Schokker.

Vermaat is behoort tot de vier grootste cateringbedrijven van Nederland en levert onder meer aan ziekenhuizen, bedrijfsrestaurants en musea. Voor juridisch advies omtrent deze transactie deed Vermaat een beroep op Clifford Chance. Het multidisciplinaire team bestond uit Gregory Crookes (lead partner), Han Kalule, Bart van Hattum, Sophie Wijdeveld, Pascal van Zweden, Michiel Sunderman, Stern Flik, Mark-Jan Arends, Arwin Lok, Serkan Özel, Floris van de Bult en Sanne Blankestijn.

    | Mail de redactie | Print