Heineken neemt belang in brouwer Oedipus: Stibbe en De Roos adviseren

Heineken heeft een minderheidsbelang genomen in een van de bekendste Amsterdamse craftbierbrouwers: Oedipus. Als juridisch adviseurs traden Stibbe en De Roos Advocaten op. De waarde van de transactie is niet openbaar gemaakt.

Oedipus werd opgericht in 2011 en beschikt sinds 2015 over een eigen brouwerij in Amsterdam Noord. Bekende biertjes luisteren naar namen als Mannenliefde, Mama en Thai Thai: acht soorten zijn inmiddels het hele jaar door verkrijgbaar. De inmenging van Heineken moet Oedipus gaan helpen om verder uit te breiden in Nederland en om verder te kunnen experimenteren met nieuwe biersoorten.

Heineken liet zich voor deze deal bijstaan door een team van Stibbe onder leiding van partner Björn van der Klip en verder bestaande uit Jeroen Smits, Willem Beek, Maurits Schmitz en Maxim Terweij. Oedipus deed voor juridisch advies een beroep op De Roos Advocaten: Philip de Roos, Cornélie den Outer en Soshja Prass waren betrokken bij de transactie.

De huidige eigenaren blijven aan het hoofd staan van het bedrijf. “Dromen hebben investeringen nodig en we voelden dat de tijd rijp was om een actieve keuze te maken over onze toekomst,” zeggen zij in een persbericht.

 

    | Mail de redactie | Print