Het rommelt bij Baker & McKenzie: zes partners weg

Zes partners van Baker & McKenzie gaan weg bij het kantoor, naar verluidt mede vanwege de slechte onderlinge verhoudingen. Samen zouden de advocaten zo'n vijftien medewerkers meenemen. Dat laat een bij de redactie bekende bron weten. "De sfeer is er niet te harden." Woordvoerster Chantal Rademaker de Ridder wil niets bevestigen, maar ontkent het ook niet. "Helaas, daar kan ik niets over zeggen. Over kwesties van personeelszaken doen wij nooit mededelingen. Als er nieuws is, sturen we u een persbericht."

De vertrekkende partners zijn Marco Wallart, Marc van Campen, Marcello Distaso, Edwin Liem, Jan Peters en Maurits Tausk. Naar alle waarschijnlijkheid gaan zij zelfstandig verder, waarbij een aantal van hen onderling zaken aan elkaar zullen doorspelen.

De goed ingevoerde bron vraagt zich af of het met het vertrek van deze zes partners klaar is. "Het is echt hommeles bij Baker & McKenzie, de sfeer is niet te harden. Zes partners in één keer is vrij veel, maar ik denk dat het einde nog niet in zicht is. Het is een kantoor dat echt internationaal wordt aangestuurd. Bij zulke kantoren draait het alleen nog om omzet. Iedereen houdt zijn eigen dossiertje bij. Dat werkt niet bevorderlijk voor de team spirit."

De partners zelf zijn vooralsnog niet van plan iets los te laten over de kwestie. Distaso zegt er op dit moment niet over te kunnen praten, en dat we het wel horen als er iets bekend wordt. Peters zegt op de vraag of hij het kan bevestigen: "Nee." En op de vraag 'U ontkent het dus?': "Wij doen nooit mededelingen over wat wel of niet gebeurt met individuele personen. Ik verwijs u graag door naar de afdeling Communicatie." Voormalig bestuurslid van Baker & McKenzie, Marco Wallart, doet hetzelfde.

    | Mail de redactie | Print