Honderd uur taakstraf voor Eindhovense advocaat

Een 32-jarige advocaat uit Eindhoven is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en 100 uur taaksstraf omdat hij vorig jaar zijn vrouw en schoonzus heeft bedreigd en mishandeld. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De politie arresteerde de advocaat in april 2018 voor mishandeling en bedreiging van zijn schoonzus, tevens ex-minnares. Hij zat tien dagen vast en werd met een enkelband vrijgelaten. In juni werd de advocaat nog twee keer aangehouden omdat hij op straat hoog oplopende ruzies uitvocht met zijn echtgenote.

De advocaat was vaker in opspraak. In oktober 2018 betrapte de politie hem toen hij met zijn auto 145 kilometer per uur door Eindhoven reed op een plek waar 80 kilometer is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. In januari werd de advocaat slachtoffer van een steekpartij op zijn eigen advocatenkantoor toen een boze cliënt hem met een schaar aanviel.

In de tuchtzaak die deken Jan-Frederik Schnitzler aanspande, kreeg de advocaat in oktober 2018 van de Raad van Discipline een voorwaardelijke schorsing opgelegd. Deken Schnitzler ging in hoger beroep, omdat de voorwaardelijke schorsing volgens hem te licht was. Het Hof van Discipline was het met de deken eens en schorste de advocaat begin dit jaar twaalf weken, waarvan acht voorwaardelijk. Hij kan begin volgende maand weer aan het werk.

 

    | Mail de redactie | Print