Houthoff en De Brauw adviseren NXP bij afstoten Standard Products divisie

Nederlandse chipfabrikant NXP Semiconductors heeft de divisie Standard Products verkocht aan een consortium van Chinese investeerders voor € 2,45 miljard. Houthoff Buruma en De Brauw Blackstone Westbroek troffen elkaar aan de onderhandelingstafel.

Standard Products is een producent van halfgeleiders voor auto-, computer-, en smartphonefabrikanten. De divisie behaalde vorig jaar een omzet van € 1,2 miljard. De kopende partijen zijn JAC Capital (Beijing Jianguang Asset Management), een investeringsmaatschappij in staatshanden, en private equity partij Wise Road Capital. Na de overname zal de divisie worden omgedoopt tot Nexperia en krijgt ze haar hoofdzetel in Nijmegen.

De kopende partijen werden bijgestaan door Houthoff Buruma en KPMG Corporate Finance. Het team van Houthoff werd geleid door Michiel Pannekoek. NXP kreeg juridisch advies van De Brauw dat onder leiding van Ton Schutte en Arne Grimme aan de zaak werkte. Financieel advies kwam van Credit Suisse.

NXP haalde vorig jaar het nieuws met de overname van Amerikaanse branchegenoot Freescale Semiconductor. Ook toen diende JAC Capital zich aan om een tak van het nieuw gevormde bedrijf over te nemen. Het betrof de RF Power Business, het onderdeel dat signaalversterkers maakt voor mobiele zendmasten. JAC betaalde daar € 1,6 miljard voor.

Een overzicht van deze deal is te vinden in de OverFusies databank 

    | Mail de redactie | Print