Houthoff en NautaDutilh betrokken bij overname private banking-tak Lombard Odier

Het onlangs gefuseerde InsingerGilissen Bankiers is direct op overnamejacht gegaan en neemt de Nederlandse private bankingactiviteiten van het Zwiterse Lombard Odier over. Na de voltooiing van deze transactie – naar verwachting zomer 2018 –, stijgt het vermogen onder beheer bij InsingerGilissen met circa 1 miljard euro. Houthoff en NautaDutilh voorzien de partijen van juridisch advies.

Houthoff staat InsingerGilissen bij met een team bestaande uit Willem de Nijs Bik, Hein Vencken, Jet Stolk, Anouk Boutens, Roland de Greef, Nadia Nartey Wemegah, Jeroen Vossenberg, Jan Pieter Uittenbroek en Willemijn Pieters. Lombard Odier liet zich adviseren door NautaDutilh: het team bestaat uit Corporate M&A-adviseurs Lieke van der Velden, Edger Kleijer, Jacqueline Clement en Esmée Salomons.

InsingerGilissen is dit najaar definitief ontstaan uit een fusie tussen Theodoor Gilissen Bankiers en Insinger de Beaufort. De overname van Lombard Odier past ‘in onze strategie om onze positie als toonaangevende private banking specialist in Nederland te versterken en te verdiepen’, aldus bestuursvoorzitter Peter Sieradzki. Lombard Odier ziet de overname als een ‘kans om zich aan te sluiten bij een gevestigde en groeiende private bankingspeler van menselijke maat, voor wie de Nederlandse markt een strategische kernmarkt is’, aldus het persbericht over de transactie. Het Lombard Odier-team dat overgaat naar InsingerGilissen bestaat uit twaalf medewerkers.

De beoogde transactie is nog wel afhankelijk van de goedkeuring van relevante toezichthouders. Ook is voor de overname het advies van de ondernemingsraad van InsingerGilissen nodig. Op grond hiervan wordt verwacht dat de overname rond de zomer van 2018 is afgerond. Verdere financiële details over de deal zijn niet openbaar gemaakt.

    | Mail de redactie | Print