Houthoff-partner Jan-Paul van der Hoek vertrekt naar private equity-huis

Houthoff ziet een zwaargewicht binnen de M&A-praktijk vertrekken naar een vaste cliënt. Het kantoor meldt zelf dat partner Jan-Paul van der Hoek na 23 jaar afscheid neemt om per 1 november partner te worden bij de Amsterdamse private equity-investeerder Active Capital Company, een trouwe cliënt voor wie hij in de afgelopen jaren diverse deals begeleidde.

In 1995 kwam Van der Hoek (1970) in dienst bij Houthoff, direct na zijn studie rechten in Rotterdam. Hier specialiseerde zich in (cross-border) fusies en overnames. In 2004 werd hij tot partner benoemd. Sinds 2014 gaf hij leiding aan de corporate/M&A-groep van Houthoff.

Als een van de actiefste M&A-advocaten van Nederland stond – en staat – hij steevast in de top 10 van de OverFusies League Tables voor individuele adviseurs. In 2013 won hij de Gouden Zandloper voor beste M&A-advocaat. Houthoff-partner Alexander Kaarls volgt Van der Hoek op als leidinggevende van de circa zeventig advocaten tellende M&A-praktijk.

Als partner van Active Capital Company wordt Van der Hoek dus opeens een cliënt van Houthoff. “We kijken uit naar de samenwerking met hem in zijn nieuwe rol,” zegt partner Michiel Pannekoek in een persverklaring. Managing partner Edward de bock zegt dankbaar te zijn voor ‘de wijze waarop Van der Hoek vorm heeft gegeven aan de Corporate/M&A-groep’. “Wij feliciteren hem met zijn carrière-switch naar een toponderneming in een andere industrie.” 

Active Capital Company investeert in industriële ondernemingen en handels- en productiebedrijven met een omzet tussen tien en tachtig miljoen euro.

 

    | Mail de redactie | Print