AlpInvest Partners

Nieuws over AlpInvest Partners

4 apr 2013

Ernst & Young adviseert Yanmar bij plezierbotendeal

speedboot

Het Japanse bedrijf Yanmar, dat wereldwijd actief is in de markt voor de ontwikkeling en productie van dieselmotoren voor (plezier)vaartuigen, neemt het Nederlandse Vetus over. Ook Vetus is actief in de markt voor motoren voor plezierboten, maar biedt ook scheepsbenodigdheden voor de scheepsvaart aan. De aandelen in Vetus zijn met terugwerkende kracht per 1 januari 2013 overgenomen.

8 dec 2011

Nederlandse bedrijven doelwit van grootste cross-border deals 2011

De overnames van Provimi, Draka en Crucell zijn de grootste cross border-deals van 2011. Al deze drie overnames hadden een Nederlands bedrijf als doelwit. Dit komt overeen met het algemene beeld. Bij de grootste cross border-deals in 2011 ligt het initiatief bij buitenlandse partijen. Dit blijkt uit een analyse van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Het verschil kan dit jaar nog verder oplopen als het bod van het Mexicaanse Mexichem op Wavin van circa €800 miljoen slaagt.

5 dec 2011

AlpInvest aast op private equity-portfolio's van banken, verzekeraars en pensioensfondsen

AlpInvest wil komend jaar €1 miljard investeren in de overname van bestaande private equity-portefeuilles. Dat meldt Het Financieele Dagblad maandag. Het investeringsfonds verwacht dit jaar ruim €4 miljard te investeren, vergeleken met €2,5 miljard in 2010. Een deel hiervan gaat rechtstreeks naar bedrijven, waaronder brillenketen Hans Anders koffie- en snoepautomaten exploitant Autobar en ongeveer een miljard wordt besteed aan overname van bestaande investeringsvehikels van onder andere banken, verzekeraars en pensioenfondsen.

17 nov 2011

Jefferies en Simmons & Simmons adviseren Boekhoorn M&A bij exit Sim Industries

Financieel adviseur Jefferies en advocatenkantoor Simmons & Simmons adviseren Boekhoorn M&A, het investeringsvehikel van miljardair Marcel Boekhoorn, bij de verkoop van de bouwer van vliegtuigsimulatoren SIM Industries aan vliegtuigbouwer Lockheed Martin. Advocatenkantoor DLA Piper adviseert het Amerikaanse Lockheed Martin. Beide advocatenkantoren verstevigen met de deal hun positie in de OverFusies.nl league tables.

15 sep 2011

Overnames gezondheidszorg sterk toegenomen in 2011

Het aantal overnames in de gezondheidszorg is sterk toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl naar de overnamemarkt in de eerste acht maanden van 2011. Recent maakten Bencis Capital en NPM Healthcare twee overnames bekend in de gezondheidszorg. Reden voor OverFusies.nl om de fusie- en overnameactiviteit in de gezondheidszorg aan een onderzoek te onderwerpen. Wat blijkt, Bencis en NPM zijn niet de enige investeerders op de gezondheidstoer.

25 aug 2011

Leonardo & Co, Nielen Schuman en Allen & Overy adviseren AlpInvest en Advent bij exit Raet

Zakenbank Leonardo & Co, financieel adviseur Nielen Schuman en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren private equity fondsen AlpInvest Partners en Advent International bij de verkoop van IT-bedrijf Raet. De koper CVC Capital Partners krijgt advies van ING Corporate Finance en juridisch advies van Clifford Chance. Advocatenkantoor Stibbe adviseert het managementteam van Raet. Een deal met veel oude bekenden en goede relaties.

27 jan 2011

Catalyst Advisors, Credit Suisse, NautaDutilh en Clifford Chance adviseren bij verkoop AlpInvest

Advocatenkantoren Latham & Watkins en Loyens & Loeff adviseren het Amerikaanse private equity-bedrijf Carlyle Group bij de overname van de Nederlandse branchegenoot AlpInvest. Corporate finance adviseur Catalyst Advisors en advocatenkantoor Clifford Chance adviseren verkoper PGGM. NautaDutilh en zakenbank Credit Suisse adviseren APG. Door de overname wordt Carlyle het grootste private equity-bedrijf ter wereld qua beheerd vermogen.

16 dec 2010

Leonardo & Co, ING, Kirkland & Ellis en Loyens & Loeff adviseren Bain Capital bij overname IMCD

Zakenbanken Leonardo & Co en ING en advocatenkantoren Kirkland & Ellis en Loyens & Loeff adviseren private equity bedrijf Bain Capital bij de overname van IMCD van AAC Capital. Bronnen dichtbij de onderhandelingen bevestigen dat Bain Capital circa €650 miljoen betaalt voor de Rotterdamse chemicaliëndistributeur. AAC krijgt financieel advies van zakenbank UBS en juridisch advies van advocatenkantoor Allen & Overy. Advocaten van De Brauw Blackstone Westbroek adviseren IMCD.

2 dec 2010

Nominaties beste dealmakers 2010 bekend gemaakt

De nominaties voor de M&A Awards van 2010 zijn bekendgemaakt. Een team Alex van Groningen, de organisator van het M&A festijn, heeft dealmakend Nederland gevraagd wie de beste dealmakers zijn, wie de beste deals hebben gesloten en wat de toekomst gaat brengen voor de rainmakers van 2011. Het resultaat is een lijst met 78 fusie- en overnameprofessionals en 6 deals. De winnaars worden op 16 december bekend gemaakt tijdens een galadiner in het Amsterdamse Krasnapolsky hotel.

16 sep 2010

Clifford Chance, ING, JPMorgan en Rabobank adviseren Maxeda bij verkoop V&D en La Place

Banken ING, JPMorgan, Rabobank en advocatenkantoor Clifford Chance adviseren Maxeda bij de verkoop van V&D en La Place aan private equity-bedrijf Sun European Partners (Sun European). Zakenbank NIBC en advocatenkantoren Kirkland & Ellis en Loyens & Loeff adviseren Sun European. De adviseurs van Maxeda worden waarschijnlijk ook ingeschakeld bij komende desinvesteringen, aldus een woordvoerder van Maxeda.

6 mei 2010

De Brauw Blackstone Westbroek, Stibbe en Clifford Chance adviseren bij beursgang NXP

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseert chipfabrikant NXP bij het verkrijgen van een notering aan de beurs van New York. De datum van de beursgang is nog niet bekend. De Brauw verzorgt het juridisch advies samen met het Amerikaanse kantoor Simpson Thacher Bartlett. Vijf banken treden op als bookrunner. Deutsche Bank zou eerst ook adviseren bij de beursgang, maar heeft zijn kansen verspeeld en doet niet meer mee. Advocatenkantoor Stibbe adviseert het bankenconsortium, Clifford Chance de verkopende aandeelhouder KKR.

11 feb 2010

Maxeda denkt aan verkoop Bijenkorf, V&D en Hunkemoller

Retailgroep Maxeda onderzoekt een mogelijke verkoop van warenhuizen de modeactiviteiten van V&D, de Bijenkorf, M&S Mode en Hunkemoller. Dat meldt het bestuursvoorzitter Tony DeNunzio donderdag in een persbericht. Volgens DeNunzio hebben de onderdelen binnen de modedivisie van Maxeda een "robuuste financiele prestatie" laten zien waardoor "de tijd nu rijp is voor een volgende stap."

    | Mail de redactie | Print