Key note 9 maart: Joe Andrew van Dentons, s’werelds grootste advocatenkantoor

Global chairman Joe Andrew van Dentons – sinds de fusie met het Chinese Dacheng het grootste advocatenkantoor ter wereld – verzorgt op 9 maart tijdens de feestelijke presentatie van de Gouden Zandlopers 2017 in de Kromhouthal in Amsterdam een inleiding. Andrew geldt als de architect van de razendsnelle globale expansie van Dentons. Wie is hij?

Andrew is de Global Chairman van Dentons, een advocatenkantoor met inmiddels 140 locaties in 57 landen. In 2015 fuseerde Dentons met het Chinese Dacheng, waardoor een combinatie ontstond van 6600 advocaten. Er gaat nu haast geen week voorbij of er wordt wel weer ergens in de wereld een bestaand kantoor ingelijfd, of nieuwe vestiging van Dentons geopend. Het kantoor streeft naar Global presence, daar laat de website geen misverstand over bestaan.

Andrew is in de Verenigde Staten vooral bekend vanwege een politieke functie: van 1999 tot 2001 was hij voorzitter van de Democratic National Committee, een belangrijk partijorgaan van de Democratische Partij. Met 39 jaar was hij een van de jongste voorzitters ooit. Tijdens de verkiezingen van 2008 steunde hij aanvankelijk Hillary Clinton, maar later veranderde hij zijn voorkeur en steunde Barack Obama.

Als Chairman van Dentons is hij verantwoordelijk voor de globale strategie van Dentons. ‘He represents Dentons with clients around the world, key strategic partners, business and government leaders and other external groups. Central to Joe’s work has been his vision for the law firm of the future, which includes Dentons' growth, integration and reinvention,’ zo staat te lezen op de website.

Als advocaat is Andrew ruim dertig jaar werkzaam in M&A. Hij heeft talloze Fortune 1000 bedrijven bijgestaan bij overnames, joint ventures, het zoeken naar financiering en corporate governance issues. ‘Since joining Dentons in 2004, he has been involved in negotiating deals worth in excess of US$500 billion, including numerous Fortune 500 mergers in the health care and insurance areas.’ Andrew studeerde aan de Yale University, en rechten aan de Yale Law School.

Wilt u de inleiding van Andrew en de presentatie van de Gouden Zandlopers 2017 op 9 maart aanstaande bijwonen? Klik hier voor meer informatie en inschrijven

 

 

 

 

 

 

De presentatie van de Gouden Zandlopers op 9 maart 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

 

 

    | Mail de redactie | Print