KienhuisHoving opent ‘ontmoetingsplek’ in Utrecht

Na Holla Advocaten vorige week, zet nu het Twentse KienhuisHoving de stap naar Utrecht. Volgens een persbericht opent het advocatenkantoor er in eerste instantie een ontmoetingsplek, op een locatie waar het ‘bruist van kennis, innovatie en ondernemerschap’, vlakbij de Universiteit Utrecht.

In thuisstad Enschede opende KienhuisHoving enkele jaren geleden al een soortgelijke ontmoetingsplek. Enkele advocaten zijn er geregeld te vinden in een ruimte in The Gallery, een bedrijfsruimte nabij de Universiteit Twente, en dit is volgens managing partner Frans Jozef van der Vaart een succesvolle stap gebleken: “Onze jonge advocaten en de jonge ondernemers weten elkaar daar goed te vinden.”

Net als in The Gallery zal KienhuisHoving zich in Utrecht richten op dienstverlening aan startende en groeiende ondernemingen die een link hebben met de universiteit. De kwartiermaker is advocaat Roeland de Bruin, zelf werkzaam voor zowel KienhuisHoving als de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in intellectueel eigendom, ICT-recht en privacy. Meerdere van zijn collega’s zullen geregeld in Utrecht te vinden zijn.

Van der Vaart zei vorig jaar in gesprek met Advocatie al dat KienhuisHoving gezien de ligging en huidige marktomstandigheden ‘inventiever moet worden.’ Aanleiding was toen een omzetdaling van ruim 7% in 2017, maar afgelopen jaar bleef de omzet van het kantoor stabiel. “We hebben uitgebreid onderzocht hoe we het beste konden uitbreiden, bij voorkeur nabij een universiteit,” zegt hij. “We kwamen uit bij Utrecht omdat enkele van onze mensen al voor de universiteit daar werken.”

Een nieuwe vestiging, dat vindt Van der Vaart nog een te groot woord. “Het is een soort lichtvoetige variant erop. We zien het als een springplank in het Utrechtse, en een plek waar onze mensen die meer in het midden van het land wonen makkelijk hun cliënten kunnen ontmoeten. En misschien worden we met een locatie in Utrecht wel aantrekkelijker voor potentiële medewerkers die in de Randstad wonen. Goede juristen naar Twente halen is immers moeilijker.”

KienhuisHoving is niet de enige die deze zomer de stap naar Utrecht zet. Brabants advocatenkantoor Holla maakte vorige week bekend een vijf advocaten sterke vestiging aan het Stationsplein te openen. Eerder vestigde Nysingh zich al in de Domstad. 

 

    | Mail de redactie | Print