KPN verkoopt datacenters NLDC: Allen & Overy, Hogan Lovells en ING adviseren

KPN heeft bekendgemaakt zijn dochteronderneming NLDC te verkopen aan een fonds van DWS, een investeringsfonds van Deutsche Bank. Na afronding van de transactie wordt KPN zelf klant van de zes NLDC-datacenters. Als adviseurs waren Allen & Overy, Hogan Lovells en ING betrokken bij de deal.

NLDC beheert zes datacenters: drie ervan staan in Amsterdam en de andere drie bevinden zich in Enidhoven, Rotterdam en Groningen. Volgens een persbericht van KPN past de verkoop in de huidige strategie om de activiteiten te vereenvoudigen: het bedrijf wil zich uitsluitend richten op het basis ICT-diensten, waaronder telefonie in de cloud en beveiligingsdiensten. Hiervoor blijft het bedrijf ook de datacenters van NLDC gebruiken.

Voor juridisch advies bij de verkoop werd KPN bijgestaan door een team van Allen & Overy, bestaande uit Gijs Linse (lead), Ninwa Alan, Leon Hoppenbrouwers, Kees Schillemans en Midas Klijsen.

Hogan Lovells voorzag koper DWS van juridisch advies: het Amsterdamse team bestond uit Johannes Buntjer, Anton Louwinger, Dylan Goedegebuure, Daan Schuringa, Jacob Hoogslag, Marieke Plaisier, Koos Janssens, Alexander Fortuin, Carola Houpst en Ilene Baltes. Vanuit Hogan Lovells in Londen adviseerden ook Richard Diffenthal en Lucy Malkin.

ING verstrekte financieel advies aan DWS: dit team bestond uit Robert Ruiter, Maarten Goeman, Michel van Neer, Michael Beemer, Joep Lubberdink en Marijke Aarts werkten mee aan de deal.

De transactie moet nog groen licht krijgen van de betrokken toezichthouders. Een verkoopsom is niet openbaar gemaakt.

 

    | Mail de redactie | Print