‘Legal tech investeringen in twee jaar tijd verdrievoudigd’

Investeringen in Britse legal tech-startups zijn in twee jaar tijd verdrievoudigd, naar ruim 60 miljoen pond in 2018. Dit blijkt uit onderzoek van Thomson Reuters en de Engelse lawtech conferentie Legal Geek, woensdag gehouden in Londen in aanwezigheid van 2.000 bezoekers. Voor 2019 staat de teller al op 62 miljoen pond, aldus The Law Society Gazette.

Ter vergelijking: in 2016 en 2017 investeerden geldschieters respectievelijk 25,1 en 22,2 miljoen pond in jonge lawtech-bedrijven. In 2015 kwam het totale investeringsbedrag nog uit op 5,8 miljoen pond, aldus het Legaltech Startup Report 2019.

Volgens dit onderzoek heeft liefst 44% van alle lawtech startups binnen de EU Britse wortels, terwijl het Britse aandeel in de totale Europese juridische dienstverlening 23% bedraagt. Een van de mogelijke aanjagers is de creatie van vele ‘tech labs’ binnen universiteiten ondernemingen en de grote Engelse advocatenkantoren zelf, waaronder Londense Magic Circle firms als Allen & Overy (Fuse) en Freshfields (The Freshfields Lab).

“Groot-Brittannië profiteert van een unieke mix tussen veel jong talent op het gebied van tech en data-analyse, de aanwezigheid van alle leidende internationale advocatenkantoren en een goede toegang tot kapitaal via de financiële markten,” aldus Jim Leason van Thomson Reuters. “Legal tech weet financiers uit diverse hoeken aan te trekken; de advocatuur zelf, maar ook private equity-huizen en investeringsfondsen. Hun interesse geeft startups de noodzakelijke boost om hun producten en diensten naar een volgend niveau te brengen.”

 

    | Mail de redactie | Print