Lexoo, LegalThings, SignRequest naar finale Legal Tech Startup Awards

De startups Lexoo, LegalThings en Sign Request hebben zich woensdag geplaatst voor de finale van de Legal Tech Startup Awards 2016. Tijdens PLEIT2016 op dinsdag 11 oktober in Utrecht mogen de drie finalisten hun diensten pitchen, waarna een jury en de bezoekers van het congres de uiteindelijke winnaar zullen bepalen. 

Het in Londen gevestigde Lexoo is opgericht door Daniel van Binsbergen, een voormalig M&A-advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. De startup, een soort Uber voor juridische zaken, koppelt via geavanceerde algoritmen (grote) Britse bedrijven aan een geschikte advocaat aan de hand van een specifiek verzoek of probleem. Uiteraard tegen een vergoeding, wat met het Nederlandse provisieverbod voor advocaten hier echter niet toegestaan is. 

LegalThings presenteert zichzelf als ‘een kant en klare oplossing voor innovatieve advocaten, notarissen en zakelijke dienstverleners’ als het gaat om de digitalisering van contracten, inclusief de mogelijkheid om de software aan te passen naar de huisstijl van de onderneming.  De derde finalist SignRequest sluit hier enigszins op aan met een tijdsbesparende tool voor de creatie van digitale handtekeningen, zodat allerhande documenten sneller getekend kunnen worden. Daarbij worden alle ondertekende documenten op één plek bewaard.

De winnaar van de tweede editie van deze verkiezing kan onder meer rekenen op juridisch advies van Kennedy Van der Laan, financieel advies van ING en security advies van de Lexxyn Groep. Vorig jaar ging de eerste Legal Tech Startup Award naar Clocktimizer, een bedrijf dat het mogelijk maakt om met big data business intelligence software diepgaande analyses uit te voeren op de interne bedrijfsvoering.  

 

    | Mail de redactie | Print