Linklaters adviseert de Staat bij vergroot belang in Air France-KLM

Linklaters maakt zichzelf bekend als het advocatenkantoor dat het Ministerie van Financiën bijstond bij de aankoop van een vergroot belang van 14% in Air France-KLM, zoals vorige week bekend werd gemaakt. Teams van het internationale kantoor in Amsterdam en Parijs werkten mee aan de transactie.

De Nederlandse staat verkreeg in eerste instantie een belang van 12,68% in de luchtvaartmaatschappij, een percentage dat uiteindelijk uitkomt op 14% van de aandelen. Met deze circa 750 miljoen euro kostende stap wil het kabinet rechtstreekse invloed uit kunnen oefenen op de toekomstige ontwikkelingen bij Air France-KLM.

De staat heeft een positie voor ogen die gelijkwaardig is aan de Franse overheid, om zo de Nederlandse publieke belangen veilig te stellen. Te weten: de internationale positie van Schiphol en die van KLM als homecarrier, factoren die volgens minister Wopke Hoekstra van Financiën behalve voor vele banen cruciaal zijn voor het Nederlandse vestigingsklimaat.

Teams van Nederlandse en Franse Linklaters-advocaten adviseerden het ministerie bij de aankoop. Vanuit Linklaters Amsterdam was Jan Willem de Boer lead partner, ondersteund door Jaap Geleijns, Menno Baks en Maikel van Wissen. Bij Linklaters Parijs werkten partner Pierre Tourres en associcates Benoit Allouis en Emilie Rochat mee aan de deal.

 

    | Mail de redactie | Print