Loyens & Loeff en Haagstate begeleiden meerderheidsbelang Main Capital in Inergy

Investeringsmaatschappij Main Capital neemt een meerderheidsbelang ter waarde van bijna tien miljoen euro in Inergy Analytical Solutions, dienstverlener op het vlak van business intelligence (bi), data-analyses en dataherstel. Dankzij de investering moet Inergy verder groeien en het portfolio uitbreiden. Voor advies stonden onder meer Loyens & Loeff, KPMG en Haagstate Advocaten paraat.

Inergy deed voor juridisch advies een beroep op de diensten van Loyens & Loeff: partner Herman Kaeming en associate Anke van Holthe tot Echten adviseerden de aandeelhouders van het bedrijf. Financieel advies voor Inergy was afkomstig van KPMG. Main Capital liet zich juridisch adviseren door Haagstate Advocaten: het team bestaat uit partner Harm van Efferink, Kathelijne de Nijs, Emma Bevers en Susanne van Dijkum.

Het in 1999 opgerichte Inergy is gevestigd in Woerden en Heerlen en telt ruim zeventig medewerkers. Onder de business intelligende-activiteiten vallen onder meer datawarehousing, data-integratie en data-analyses. Onder meer middelgrote organisaties in de retail, financiële dienstverleners en bedrijven op het gebied van productie en logistiek nemen diensten van Inergy af.

Met het meerderheidsbelang ondersteunt private equityhuis Main Capital Inergy in verdere groei, inclusief een internationale uitbreiding, en versterking van de organisatie. De focus ligt op uitbreiden van het product- en dienstenportfolio. Main Capital verwacht deze doelen te realiseren met andere gerichte overnames in de IT-markt.

De investeringsmaatschappij focust reeds exclusief op de softwaresector binnen de Benelux en in Duitsland. Eerder dit jaar kocht Main Capital nog Muis Software uit Heemskerk en PSMS uit Naarden. Daarnaast investeerde het in het Duitse Artegic AG.

Een overzicht van deze deal is te vinden in de OverFusies databank

 

    | Mail de redactie | Print