Loyens & Loeff en Stek adviseren bij forse investering in WeTransfer

Het Nederlandse WeTransfer, een van de bekendste platforms om grote bestanden te delen, heeft een investering van 35 miljoen euro opgehaald. Het bedrag is afkomstig van investeringsmaatschappij Highland Europe, dat in 2015 ook al 22 miljoen euro in het bedrijf investeerde. Loyens & Loeff en Stek adviseerden bij deze investeringsronde.

WeTransfer werd opgericht in 2009. Tien jaar verder telt het platform naar eigen zeggen circa vijftig miljoen gebruikers, die maandelijks een miljard bestanden delen. Het bedrijf heeft inmiddels kantoren in Amsterdam, Los Angeles, New York en Seattle.

Met de financiële injectie van Highland Europe wil WeTransfer verder internationaliseren en meer talent aantrekken om de bestaande tools verder te ontwikkelen. WeTransfer maakt ook apps zoals Collect, de schetstool Paper en de presentatietool Paste. Medeoprichter Ronald Hans – ook bekend als Nalden – neemt afscheid van WeTransfer.

Loyens & Loeff heeft Highland Europe bijgestaan: partner Harmen Holtrop en associate Roos van den Berg voorzagen de investeerder, die in 2015 ook al 22 miljoen euro in WeTransfer stak, van juridisch advies. Namens Stek Advocaten adviseerden partner Maarten van der Graaf en Rim Roomberg WeTransfer.

 

 

    | Mail de redactie | Print