M&A-Gouden Zandlopers voor Allen & Overy en Matthijs Ingen-Housz

Allen & Overy en advocaat Matthijs Ingen-Housz (foto) hebben donderdagavond de M&A-Gouden Zandlopers in ontvangst genomen. Zij waren in 2017 respectievelijk het best presterende M&A-kantoor en de dealmaker met de meeste M&A-transacties achter zijn naam. Voor Allen & Overy is het het derde jaar op rij dat het kantoor een M&A-Gouden Zandloper wint. 

Eind januari werd reeds bekend dat Allen & Overy en Ingen-Housz bovenaan de OverFusies League Tables 2017 naar dealaantal staan. Allen & Overy adviseerde in 2017 bij 74 M&A-transacties, precies evenveel als in het jaar ervoor. Het kantoor nam al in het eerste kwartaal de koppositie in en stond deze gedurende het hele jaar niet meer af. Ook qua dealwaarde (45 miljard euro) duldde Allen & Overy geen andere kantoren voor zich in de rankings. 

Een soortgelijk verhaal gaat op voor Matthijs Ingen-Housz (boutique INGEN HOUSZ in Utrecht), die met 29 deals overtuigend de individuele league table over 2017 aanvoert en nagenoeg het hele jaar de leiding in het klassement niet afstond. 

Ingen-Housz kan deze mooie prestatie neerzetten – en diverse Zuidas-advocaten qua dealaantal achter zich laten – door strikt te focussen op een niche en uitsluitend te adviseren bij omvangrijke investeringen in startups en scale-ups en bij de verkoop van scale-ups. Hierbij kunnen Ingen-Housz en collega’s zowel de jonge bedrijven als de investeerders bijstaan.

Ingen-Housz
M&A-Gouden Zandloper-winnaar Matthijs Ingen-Housz in gesprek met presentator Harm Edens. Foto: Joris Telders 

 

    | Mail de redactie | Print