Making a Murderer-hoofdfiguur Avery haalt alsnog uit naar zijn advocaten

Ruim een half jaar na de hype rond de tiendelige documentaire Making A Murderer, heeft hoofdrolspeler Steven Avery alsnog uitgehaald naar zijn advocaten Dean Strang en Jerome Buting. In een handgeschreven brief aan het Amerikaanse blad In Touch verwijt hij zijn advocaten dat zij tien jaar terug niet tot het gaatje zijn gegaan om hem vrij te pleiten van de moord op Teresa Halbach.

De hoofdlijn van het verhaal is inmiddels bekend: de nu 54-jarige Avery zat achttien jaar onterecht vast voor verkrachting en poging tot doodslag. In 2005, twee jaar na zijn vrijlating, werd hij aangehouden op verdenking van de moord op Teresa Halbach, waarvoor hij in 2007 levenslang kreeg. De serie Making a Muderer zaait veel twijfel over die veroordeling voor moord.

Vorige week schreef Avery een brief die hij aan In Touch stuurde, waarin hij stelt dat zijn advocaten niet alles hebben gedaan om hem uit de cel te houden en dat er nog andere bewijsstukken zouden zijn die hem vrijpleiten. Zo hebben Strang en Buting zelf geen beroep gedaan op forensische experts om het bloed in de auto van Halbach te laten onderzoeken, stelt hij. “Lawyers should be responsible for their wrong doing. […]They don’t now what Justice is and they don’t now what is a investigation is because if they did they would have done it for a innocent man like me.”

Buting koestert in een reactie op Twitter geen rancune tegen zijn ex-client vanwege de brief: “Please don’t blame S Avery for his misdirected frustration. In his spot we’d all be unhappy. Dean & I still support his cause for justice.”

Avery heeft nu zijn hoop gevestigd op zijn nieuwe advocaten Kathleen Zellner en Tricia Bushnell, beide gespecialiseerd in gerechtelijke dwalingen. Producent Netflix heeft intussen bevestigd dat er een tweede seizoen in de maak is van Making A Murderer, met de belofte dat er veel nieuwe informatie onthuld zal worden over de zaak die nog niet in het eerste seizoen aan bod was gekomen.

 

    | Mail de redactie | Print