Marnix Leijten nieuwe managing partner De Brauw Blackstone Westbroek

De Brauw Blackstone Westbroek heeft per 1 januari 2020 een nieuw bestuur. Marnix Leijten volgt Geert Potjewijd op als managing partner, en Anja Mutsaers treedt toe als practice head, meldt ’s lands grootste advocatenkantoor in een persbericht.

Een derde bestuurder van De Brauw komt van buiten het kantoor; diens identiteit wordt later bekendgemaakt. Geert Potjewijd heeft de rol van managing partner bekleed sinds 2015; hij keert per 1 januari terug naar de praktijk. Eerder dit jaar gaf hij een interview over De Brauw anno 2019 in Advocatie Magazine.

Leijten (47) is sinds 1996 advocaat bij De Brauw en sinds 2004 partner bij de internationale arbitrage- en litigationpraktijk. Hij staat Nederlandse en buitenlandse multinationals en overheden bij in complexe geschillen. Hij spreekt in een toelichting de ambities van het bestuur voor de komende jaren uit: “Samen hebben wij de ambitie om De Brauw’s marktleidende positie in Nederland verder te verstevigen en de sterk gegroeide internationale praktijk verder uit te bouwen.” Leijten zal het grootste deel van zijn tijd leiding geven aan De Brauw, maar blijft ook betrokken bij de praktijk.

Anja MutsaersAnja Mutsaers is sinds 2000 verbonden aan De Brauw als Corporate/M&A-partner. Haar expertise varieert van renewable energy projects tot nationale en internationale transacties, en zij is hoofd van de Energy Industry Group van het kantoor. Ze is – en blijft – tevens lid van de Raad van Commissarissen van Het Concertgebouw.

 

    | Mail de redactie | Print