NautaDutilh en Houthoff-adviseurs verbranden calorieën bij fitnessdeal

Europa’s grootste fitnessketen Basic-Fit neemt directe concurrent Fitland en haar 37 sportscholen over. Met deze stap stelt Basic-Fit zijn positie als Nederlands marktleider veilig. Adviseurs van NautaDutilh en Houthoff hebben de nodige calorieën verbrand bij de begeleiding van de overname.

Met de overname van de 37 Fitland-fitnesscentra – die in de loop van het jaar de naam Basic-Fit op de gevel zullen krijgen – beheert de nieuwe eigenaar bijna tweehonderd sportscholen in Nederland. De 56.000 leden van Fitland leveren het bedrijf een jaaromzet op van 21 miljoen euro. De hoogte van het overnamebedrag is niet openbaar gemaakt.

Basic-Fit is een trouwe cliënt van NautaDutilh: het kantoor adviseerde dan ook bij deze transactie met een multidisciplinair team geleid door Joost den Engelsman en verder bestaande uit Stefan Wissink, Joost Kloosterman, Sascha van Gelder, Antonia Netiv, Jasha Sprecher, Joppe Schouten, Anne-Marie Verschuur en Barbara Nijs.

Fitland deed voor juridisch advies een beroep op Houthoff en werd bijgestaan door Bram Caudri (lead), Michiel Pannekoek, Tessa Rozendal, Anouk Boutens en Eva Martens.

Basic-Fit zag in 2003 het levenslicht, met oud-tennisser René Moos als een van de oprichters. De inmenging van de Britse investeerder 3i stelde de fitnessketen in staat om snel te groeien, waarna in 2016 een beursgang volgde. Hiermee werd het bedrijf in een keer ruim 800 miljoen euro waard. Behalve in Nederland werden er ook sportscholen geopend in België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje.

 

    | Mail de redactie | Print