Nederlandse IT-consultant overgenomen door Mobiquity, AKD en Vestius staan bij

Morgan Clark & Company, een Nederlands consultancykantoor gespecialiseerd in IT, is onderdeel geworden van het Amerikaanse Mobiquity Inc. AKD adviseerde de aandeelhouders van Morgan Clark & Company bij de verkoop aan de Nederlandse tak van Mobiquity Inc.

Meer specifiek is Morgan Clark & Company een specialist op het gebied van business technology consulting, IT services en de begeleiding van IT projecten. De bestuurders van Morgan Clark & Company blijven na de verkoop betrokken bij de onderneming en zijn tevens aandeelhouder geworden van Mobiquity Inc.

Mobiquity Inc., een wereldwijd gevestigde dienstverlener gespecialiseerd in mobiliteitsstrategieën, breidt middels deze transactie haar dienstverlening in Europa uit. Het bedrijf werd bij de aankoop geadviseerd door een team van Vestius, bestaande uit dealcaptain Helger Kamerman, Daan van Noord en Michiel van Haelst. Juridisch advies kwam ook van Dick Dionne van Dionne Law Group uit Boston, VS.

Duidelijk waarneembare trend
Volgens Kamerman van Vestius past de overname van Morgan Clark & Co door Mobiquity in een duidelijk waarneembare trend. “Er zijn veel mooie technologiebedrijven actief in Nederland en ieder jaar starten er talrijke. Wij zien in toenemende mate dat dergelijke kroonjuweeltjes op de Nederlandse markt worden overgenomen door in de VS gevestigde ondernemingen, of dat er venture capital vanuit de VS naar Nederland vloeit. De focus van Vestius op M&A transacties en Venture Capital transacties in de TMT markt sluit daar perfect op aan.”

Vestius Advocaten werd benaderd door Mobiquity nadat het kantoor eerder succesvol betrokken is geweest bij een overname door Mobiquity als sell side adviseur. “Deze keer is ons kantoor door Mobiquity gevraagd de overname van Morgan Clark & Company te begeleiden,” gaat Kamerman verder. “De overname kon snel worden afgerond. Het was vanaf het begin duidelijk dat er een goede match bestond tussen beide ondernemingen en de directies. Dat bood een goede basis voor een soepel proces.”

AKD adviseerde de aandeelhouders van Morgan Clark & Company bij de verkoop. Het team werd geleid door Erwin Rademakers en bestond uit Nikita Gommeren, Paul Klinckhamers, Eline Vis, Monique Verkuilen en Shardee Ilaria. “Het blijft bijzonder om te proberen het Amerikaanse rechtstelsel te verenigen met wat wij in Nederland gewend zijn,” merkt Rademakers op over het dealproces. “Dat is in deze deal goed gelukt.”

Een overzicht van deze deal is te vinden in de OverFusies Databank

 

 

 

    | Mail de redactie | Print