Neergestoken advocate: ‘onverteerbaar dat dit juist op onze werkplek is gebeurd’

De 38-jarige advocate die op 26 september 2017 slachtoffer werd van een steekincident op haar kantoor in Zoetermeer, heeft een openbare brief geschreven over het gebeurde. ‘Het is onverteerbaar dat dit nu juist op onze werkplek is gebeurd, waar wij niets anders hebben gedaan dan ons continu inzetten voor anderen die hulp nodig hadden.’

Volgens de advocate schieten woorden tekort om te omschrijven wat haar en haar familie is aangedaan. Zij schrijft: ‘Op die dag veranderde mijn leven abrupt. Waarom is mij dit aangedaan, is de vraag die ik mij de afgelopen maanden aanhoudend heb gesteld.

Ik zal nooit vergeten hoe overdonderd ik was door de agressie en het geweld dat tegen mij, nota bene op mijn werkplek en in de nabijheid van mijn collega’s en medewerkers, werd uitgeoefend. Het is onverteerbaar dat dit nu juist op onze werkplek is gebeurd, waar wij niets anders hebben gedaan dan ons continu inzetten voor anderen die hulp nodig hadden. Onze kantoordeuren stonden altijd voor iedereen wagenwijd open en nu is er op deze zeer gewelddadige wijze misbruik van gemaakt. Ik heb lange tijd niet kunnen geloven dat dit is gebeurd, en nu wil ik weten waarom dit is gebeurd.

Daarom doe ik als moeder, dochter, vrouw en zus een beroep op iedereen die beschikt over informatie om de dader en/of daders te pakken. Wat mij en mijn omgeving is aangedaan kan en mag niet ongestraft blijven. De enorme gevolgen van de brute aanval op mij zullen nog jaren voel- en zichtbaar zijn en ik wil voorkomen dat de dader dan wel daders dit iemand anders aandoen.’

De politie onderzoekt intussen de rol van een derde man bij het steekincident. De man is gefilmd op het treinstation van Zoetermeer.

De recherche gaat uit van een gerichte aanval op de vrouw. Er is 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Klik hier voor meer informatie en camerabeelden

 

    | Mail de redactie | Print