Nieuw assessment van Allen & Overy: Olympics Game

Allen & Overy introduceert een online assessment voor sollicitanten: de Olympics Game. Tijdens de game moeten sollicitanten de meest geschikte stad selecteren voor de komende Olympische Spelen. De game biedt realistische weergave van de advocatuur, ‘waarin het verwerken van grote hoeveelheden informatie in korte tijd, het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, en het kunnen schakelen tussen verschillende taken cruciale vaardigheden zijn,’ aldus het kantoor in het persbericht.

De Olympics Game is een online game van een uur waarin sollicitanten de beste locatie moeten uitkiezen voor de Olympische Spelen aan de hand van een overdaad aan informatie. Het spel toont volgens het kantoor aan hoe sollicitanten onder tijdsdruk scoren op interactiestijl, informatieverwerking, oordeelsvorming en besluitvorming. “De kracht van het spel is dat de situatie waarin de kandidaat zich tijdens het spel bevindt sterk lijkt op situaties waarin onze advocaat-stagiaires zich bijna dagelijks bevinden. Het geeft dus inzicht in hoe sollicitanten in de werkelijkheid presteren,” aldus Manon van der Meer, recruitment manager bij A&O.

“Dit spel is heel anders dan reguliere assessments”, stelt advocaat-stagiaire Rose Fernando. “Het is uitdagend, maar ook leuk. Zo ben je bijvoorbeeld net bezig met het doornemen van een bidbook, als je de vraag krijgt of je een telefoon wilt aannemen van een belangrijke stakeholder. Ondertussen krijg je ook de opdracht van een partner om dossiers te sorteren. Op dat moment moet je prioriteiten stellen, informatie verwerken en een beslissing nemen. Het spel geeft een realistische weergave van de praktijk.”

De Olympics Game wordt, na de pilotperiode van zes maanden, per 1 november vast onderdeel van de sollicitatieprocedure bij Allen & Overy. Naast de Olympics Game worden kandidaten geselecteerd op basis van hun brief, een gesprek met de afdeling recruitment, een persoonlijkheidstest, een  regulier assessment en twee gesprekken met partners van A&O.

    | Mail de redactie | Print