Nieuw online zoekplatform advocaten: Legalloyd

Op 23 november 2011 is Legalloyd gelanceerd, een online platform dat de zoektocht naar de meest geschikte advocaat mogelijk maakt. Twee maanden na de lancering hebben zich volgens het bedrijf al bijna vijftig advocaten aangesloten. Het platform is opgericht door drie ondernemers en combineert kennis op het gebied van advocatuur, online marketing en software ontwikkeling.

"De advocatuur is één van de weinige branches in Nederland die hun werkwijze nog niet hebben aangepast aan het internet. Legalloyd, een website waarmee zakelijke cliënten gemakkelijk de meest geschikte advocaat kunnen selecteren, brengt hier verandering in en probeert de advocatuur transparanter te maken," aldus Legalloyd in een vandaag uitgegeven persbericht.

Advocaat en medeoprichter van Legalloyd, Philip de Roos (voorheen Stibbe, thans De Roos advocatuur): "Legalloyd zorgt er met innovatieve software voor dat organisaties snel en gemakkelijk bij de juiste specialist terecht komen, en voorkomt dat zij uiteindelijk met een stagiair worden afgescheept. Onze specialisten zijn even goed als specialisten van grote advocatenkantoren en kosten minder; niet 600 euro per uur, maar de helft."

Legalloyd brengt zowel de cliënt als de advocaat voordelen, beweert het bedrijf. Advocaten besparen tijd bij de afwikkeling van de zaak, bereiken een nieuwe cliëntenkring en verkrijgen waardevolle feedback. De cliënt kan, op haar beurt, met reviews uit een speciaal ontwikkeld ratingsysteem snel de juiste specialist vinden. De cliënt behoudt ook maximale controle op de gedeclareerde uren: de software van Legalloyd stelt de cliënt in staat real time de kosten te monitoren.

De Roos: "Er gaat veel goed in de advocatuur, en ons systeem is complementair aan de huidige wijze waarop advocaten hun praktijk uitoefenen. We faciliteren in feite dat er sneller een persoonlijke vertrouwensband tussen een advocaat en cliënt tot stand kan komen. Het eigenlijke advies zelf blijft maatwerk - en zal dat ook altijd blijven."

Geen huisartsen

Volgens Legalloyd hebben vooral specialisten zich aangesloten op bijvoorbeeld de gebieden arbeidsrecht, millieurecht en bouwrecht. "We willen nadrukkelijk specialisten, en wegblijven van de huisarts," zegt een medewerker van het bedrijf. Om te controleren wat voor vlees ze in de kuip hebben, worden de advocaten die zich aanmelden bezocht. "Het is de bedoeling dat de kwaliteit gaat boven de kwantiteit." Ook komt er een ratingssysteem waar cliënten kunnen aangeven hoe tevreden - of ontevreden - ze zijn over het werk van de advocaat. Bij Legalloyd werken inmiddels ongeveer tien mensen.

    | Mail de redactie | Print