Nieuwe Uitdaging bij… AKD, DVDW, HVG en Stek

De Zomerse ronde partnerbenoemingen is weer voorbij, maar dat wil niet zeggen dat het rustig is aan het front van de nieuwe uitdagingen. In deze editie onder meer een reeks overstappers, waaronder litigation-advocaat Rik Analbers (foto) die de overstap maakte van Rutgers & Posch naar AKD. De nieuwe uitdagingen van week 28.

Sinds 1 mei is Maurits Smal werkzaam bij DVDW Advocaten. Smal was hiervoor advocaat bij AG Hart Advocaten in Rotterdam en heeft ruime ervaring met het adviseren en procederen voor (franchise)ondernemingen, individuele ondernemers en verenigingen van franchisenemers. Bij DVDW legt hij zich vooral toe op commerciële contracten, zakelijke geschillen en vastgoedrecht.

Saskia Vermeer-de Jongh is per 1 juli benoemd tot Partner Digital, Cyber & Privacy bij HVG Law LLP. Zij heeft sinds haar indiensttreding in 2013 ‘bijgedragen aan de verdere groei en ontwikkeling van deze praktijk, cliënten en het team’. De benoeming van Vermeer-de Jongh sluit aan op de strategische agenda van HVG Law LLP, ‘waarbij onder andere in de komende jaren meer nadruk komt te liggen op de juridische digitaliseringslag bij en voor onze cliënten’.

Litigation-advocaat Rik Analbers heeft de overstap gemaakt van Rutgers & Posch naar AKD. Hij richt zich voornamelijk op financial en corporate litigation. Analbers was als transactieadvocaat bij diverse (structured) finance en corporate transacties betrokken. ‘Deze ervaring geeft mij nu een groot voordeel als er over dergelijke transacties geprocedeerd moet worden. Het zorgt er daarnaast ook voor dat je soms creatieve oplossingen kan aandragen om alle stakeholders weer op één lijn te krijgen’, aldus Analbers in het persbericht.

Bij Stek zijn per 1 juli drie advocaten zijn benoemd tot counsel. Claudia Beele staat ondernemingen, investeerders en financiële instellingen bij op het gebied van samenwerkingen, investeringen en fusies en overnames en heeft een sterke focus op de (duurzame) energiesector. Ze heeft veel ervaring met uiteenlopende energieprojecten en adviseert regelmatig over de ondernemingsrechtelijke en contractenrechtelijke aspecten van projecten in het kader van (project)financieringen. Beele is tevens hoofd van de German Desk.
Malu Dijkstra is gespecialiseerd in (inter)nationale fusies en overnames, management buy-outs en private equity transacties. Haar brede expertise omvat het adviseren van private equity investeerders, corporates en financiële instellingen over nationale en cross-border fusies en overnames, joint ventures, herstructureringen en andere ondernemingsrechtelijke zaken. Dijkstra maakt verder deel uit van het Stek Zorgteam.
Laetitia Kunst is actief op nationale en internationale luchtvaartmarkt. Ze is gespecialiseerd in internationale transacties met betrekking tot de lease, koop, verkoop en financiering van commerciële vliegtuigen, business jets en helikopters en heeft ruime ervaring op het gebied van vliegtuigrepossessions. Kunst vertegenwoordigt leasing companies, financiers, commerciële operators en eigenaren van business jets en helikopters.

Per 1 juli 2019 is Neal Walenkamp in dienst getreden bij Köster Advocaten te Haarlem. Na zijn advocaat stage en enige jaren werkervaring bij diverse advocatenkantoren werkte Walenkamp in de financiële sector. Bij Köster Advocaten keert hij terug naar de advocatuur. Mede door zijn specialisatie opleidingen Contracteren en Informaticarecht is Walenkamp een aanvulling ter versterking van de teams IT & Privacy en contractenrecht.

SmeetsGijbels heeft drie nieuwe advocaten in dienst genomen. Katrien van Stratum (links) is (cassatie)advocaat en scheidingsmediator, Corine van Vuren (foto rechts) heeft al vele jaren ervaring in de advocatuur en gaat zich binnen SmeetsGijbels verder specialiseren in het personen- en familierecht en Sarah Köbben is advocaat. Laatstgenoemde is al sinds 1 juni in dienst.

Nieuw kantoren
Advocaat Lars Møller - eerder partner bij AKD en Wladimiroff Advocaten - is gestart met Lumen Lawyers. Het nieuwe advocatenkantoor is gespecialiseerd in witteboordencriminaliteit, fiscaal sanctierecht, ondernemings-strafrecht en daaraan gerelateerde aandachtsgebieden, zoals compliance en integriteit. ‘Op 1 oktober zullen de advocaten die Lumen Lawyers van de grond gaan tillen, gezamenlijk praktijk uitoefenen vanuit Amsterdam. Tot die tijd maakt Møller samen met Chantal Jacobs kwartier in een tijdelijke setting in Leiden.’

Per 1 juni 2019 is de Rotterdamse balie ook een nieuw kantoor rijker. In Minerva Advocaten verenigen Marcel van den Ende, Hein Kernkamp en Jack Leeman hun krachten. ‘Onder het motto “Uw probleem, onze zorg” worden de cliënten als vanouds bediend op het gebied van ondernemingsrecht, het brede civiele recht, inclusief transport, haven en handel’, aldus de oprichters in het persbericht.

Nieuw bestuur
Per 1 juli heeft HVG Law een nieuw bestuur, bestaande uit Jan Padberg (rechts op de foto, Managing Partner) en Frank Zandee (Talent, Finance & Operations). Johan Westerhof treedt af als Managing Partner van HVG Law na tien jaren. ‘Onder leiding van Westerhof realiseerde HVG Law de afgelopen jaren continue groei in cliënten, omzet én kantoorgenoten. Onderdeel van de strategie was de investering in het sterker positioneren van HVG Law op zowel de arbeidsmarkt als de zakelijke markt. De laatste twee jaar heeft hij ook de focus op innovatie ingezet,’ aldus het kantoor. Westerhof blijft bij HVG. Met de wijziging van drie naar twee bestuurders zal Eva Verhoef een nieuwe rol gaan vervullen binnen HVG Law, ter versterking van het leadership, verantwoordelijk voor het executive office.

 

    | Mail de redactie | Print