Nieuwe Uitdaging bij… De Brauw, De Clercq en Bird & Bird

Axel Arnbak is op 1 december als advocaat gestart bij De Brauw Blackstone Westbroek. Hij richt zich op nieuwe technologieën, data compliance, privacy en data security. Verder deze week nog een overstapper, een nieuwe managing partner en een twee nieuwe kleine advocatenkantoren. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

Axel Arnbak is op 1 december als advocaat gestart bij De Brauw Blackstone Westbroek. Hij richt zich op nieuwe technologieën, data compliance, privacy en data security. Vorige week promoveerde hij op de rol van de Europese Unie bij het beveiligen van online communicatie. Arnbak is verder werkzaam bij het Instituut voor Informatierecht van de UvA, was als onderzoeker verbonden aan Harvard en Princeton en is tevens columnist in het Financieele Dagblad.

Natascha van Duuren is sinds 1 november managing partner bij De Clercq advocaten en notarissen in Leiden. Naast haar rol als managing partner blijft zij actief als teamleider van de praktijkgroep Technology, Data en Innovation.

Paul Waszink maakt per 1 december de overstap van NautaDutilh naar het Bird & Bird. Als senior associate gaat hij de Tech & Comms en de Media sectorpraktijken versterken. Waszink is gespecialiseerd in het economisch bestuursrecht, met nadruk op telecommunicatierecht, mediarecht, kansspelen en privacy. Hij heeft veel ervaring met verschillende toezichthouders, zoals ACM, Commissariaat voor de Media en CBP.

Nieuwe kantoren
Vastgoedadvocaten Margrèt Dekker en Annelies Oldengarm vormen sinds 1 november het nieuwe advocatenkantoor Zwolsche Meesters. De twee hebben ‘brede ervaring in alle vastgoed-gerelateerde zaken en op het gebied van bestuursrecht’. Zwolsche Meesters ‘staat open voor alternatieve vormen van honorering, bijvoorbeeld in de vorm van een abonnement, een dagfee of een volumekorting.’

Frank MelisFrank Melis is in november 2015 een IE/IT advocatenkantoor begonnen. Melis is sinds 2008 advocaat; eerst bij De Brauw Blackstone Westbroek en vervolgens bij IE/IT niche kantoor Ventoux. Met zijn nieuwe kantoor richt Melis zich op alle aspecten van het intellectuele eigendomsrecht (auteursrecht, merkenrecht, handelsnamenrecht en media & entertainment), informatie- en communicatietechnologie (software contracten, privacy) en commerciële contracten.

    | Mail de redactie | Print