Nieuwe Uitdaging bij... Clifford Chance, Simmons & Simmons en Allen & Overy

Nederland wordt niet overgeslagen bij de partnerpromotie van de grote internationale advocatenkantoren. Zo is Jan-Hendrik Horsmeier (foto) een van de dertig nieuwe Clifford Chance-partners. Ook Simmons & Simmons meldt partnerbenoemingen, en Allen & Overy heeft drie advocaten gepromoveerd tot counsel.

Jan-Hendrik Horsmeier is per 1 mei 2019 benoemd tot partner bij Clifford Chance in Amsterdam. Hij is sinds 2007 advocaat bij het kantoor en gespecialiseerd in publieke en private fusies en overnames, joint ventures en corporate advies. Hij adviseert diverse (inter)nationale private equity-huizen en ondernemingen en heeft specifieke ervaring in de sectoren infrastructuur & energie en technologie.

Anita NijboerAnita Nijboer is per 1 mei benoemd tot partner bij Kennedy Van der Laan. Zij is sinds 2003 advocaat en maakt de overstap van Ekelmans & Meijer. Nijboer versterkt de praktijkgroep Bestuursrecht en het team van vastgoedspecialisten binnen het kantoor. Zij adviseert en procedeert onder meer op het gebied van algemeen bestuursrecht en omgevingsrecht.

Simmons & Simmons heeft per 1 mei 2019 advocaat Paul Tjiam en notaris Gijs ter Braak tot partner benoemd. 

Paul TjiamAls procesadvocaat procedeert Paul Tjiam in zaken op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht (IE) en mediarecht. De afgelopen jaren maakte hij naam in complexe en spraakmakende zaken. Tjiam staat sinds 2017 aan het hoofd van de merken- en mediapraktijk van het kantoor. Recent initieerde hij het ‘Dress for Succes & de Zuidas’, waarmee Simmons & Simmons eind maart de CSR Gouden Zandloper won. 

Gijs ter BraakGijs ter Braak is op 20 maart bij Koninklijk Besluit benoemd tot notaris in Amsterdam. Met deze benoeming treedt bovendien als partner toe tot Simmons & Simmons. Hij begon in 2003 als kandidaat-notaris bij het kantoor en keerde er na enkele carrièrewisselingen in 2016 terug in de corporate praktijk. Ter Braak richt zich op fusies en overnames, corporate governance advies, joint ventures, private equity investeringen, herstructureringen en IPO’s.

Allen & Overy Amsterdam benoemt per 1 mei 2019 Stephanie Horowitz, Marnix de Planque en Tom Reutelingsperger tot counsel.

Stephanie HorowitzStephanie Horowitz wordt counsel binnen de praktijkgroep Corporate. Zij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht met een focus op fusies, overnames en openbare biedingen. Horowitz is sinds september 2007 in dienst van Allen & Overy en heeft sindsdien meegewerkt aan een groot aantal M&A- en corporate transacties.

Marnix de PlanqueMarnix de Planque wordt tot counsel benoemd binnen de praktijkgroep Litigation. Hij is sinds 1999 advocaat en maakte in 2007 de overstap naar Allen & Overy. Hij is gespecialiseerd in grensoverschrijdende commerciële conflicten. Recent heeft hij aan twee grote internationale bouwgeschillen gewerkt, waaronder ruim een jaar bij Allen & Overy in Perth, Australië.

Tom ReutelingspergerTom Reutelingsperger is counsel geworden binnen de praktijkgroep International Capital Markets. Hij kwam in 2008 in dienst bij Allen & Overy. Reutelingsperger is gespecialiseerd in transacties binnen de internationale kapitaalmarkt en adviseert over een breed scala aan obligatie-uitgiftes.

Joris BaxJoris Bax is per 1 april 2019 gestart bij Brackmann Aanbestedingsspecialist. Hij is gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht en het civiele bouwrecht. Hij adviseert aan en procedeert voor zowel ondernemers als aanbestedende diensten. Bax werkte eerder bij Dirkzwager en BarentsKrans.

 

    | Mail de redactie | Print