Nieuwe Uitdaging bij... Houthoff, Baker McKenzie, Viotta Advocaten en KienhuisHoving

Houthoff heeft een nieuwe tax partner met ruime internationale ervaring in huis gehaald: Jeroen van Mourik (foto), afkomstig van EY in Hong Kong. Ook maken bij Baker McKenzie, Viotta Advocaten, Coupry en Van Bladel Advocaten nieuwe partners hun opwachting, in de Nieuwe Uitdagingen van deze week.

Jeroen van Mourik heeft zich aangesloten bij Houthoff, als partner van de fiscale praktijk. Hij heeft ruim vijftien jaar ervaring met (belasting)advisering aan internationale cliënten in Azië en de Verenigde Staten, bijvoorbeeld in het kader van investeringen, reorganisaties en M&A. De afgelopen drie jaar werkte hij voor EY in Hong Kong. Eerder was hij werkzaam als belastingadvocaat bij Loyens & Loeff; voor dit kantoor was hij enige tijd in Tokio werkzaam.  

Tim AlferinkTim Alferink heeft zich per 1 oktober 2019 aangesloten als partner Financial Services & Regulation binnen de Banking & Finance-praktijkgroep van Baker McKenzie Amsterdam. Hij zal zich richten op Nederlandse en Europese financiële regelgeving en capital markets. Alferink is afkomstig van PwC Legal en werkte in het verleden al bij Baker McKenzie. Hij zal zowel traditionele financiële instellingen als fintechs adviseren.

Michiel van EerselMichiel van Eersel heeft zich per 1 oktober 2019 als partner verbonden aan Viotta Advocaten. Hij is gespecialiseerd in financieel (toezicht)recht, adviseert over compliance, structurering alsook fintech en verleent bijstand in geschillen over beleggingen en financieringen. Van Eersel was eerder werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek, Spigthoff en EY Law.

Mariëlle BroekmanMariëlle Broekman is sinds 1 oktober 2019 partner bij Coupry, waar zij de civiele advies- en procespraktijk verder zal uitbreiden. Zij is gespecialiseerd in commerciële contracten, aansprakelijkheidsrecht en (interne) compliance onderzoeken. Voorheen werkte zij als advocaat bij De Brauw, Borsboom & Hamm en Bird & Bird en als bedrijfsjurist bij Unilever en TNO. 

Hanneke KlinckhamersHanneke Klinckhamers is in september als advocaat-partner gestart bij arbeidsrechtkantoor Van Bladel advocaten in Utrecht. Ze is afkomstig van L&A Advocaten. Klinckhamers bedient een breed scala aan zakelijke en particuliere cliënten in het topsegment en heeft als specialisatie de onderwerpen arbeidsongeschiktheid, topinkomens in de (semi-)publieke sector.

Niels WolswijkBij koninklijk besluit van 3 september 2019 is Niels Wolswijk benoemd tot notaris in Amsterdam. Hij is op 3 oktober beëdigd bij de Rechtbank Amsterdam. Wolswijk is partner bij Zuidbroek Notarissen; met zijn benoeming telt het kantoor vijf notarissen. Wolswijk begon zijn loopbaan als kandidaat-notaris in 2008 bij De Brauw Blackstone Westbroek en maakte in 2017 de overstap naar Zuidbroek. Hij adviseert over governance en structuren en begeleidt M&A-transacties.

Eric de WaartEric de Waart sluit zich per 1 oktober aan bij het kantoor van Cleerdin & Hamer in Almere, waar hij de ondernemingsrechtpraktijk verder gaat invullen. De Waart heeft een lange staat van dienst in het ondernemingsrecht; de laatste jaren was hij werkzaam voor De Haan Advocaten & Notarissen op Schiphol. Hij houdt zich onder meer bezig met fusies, overnames, aandeelhoudersrelaties en contracten.

Jolanda VreugdenhilErik AverdijkKienhuisHoving heeft deze maand twee nieuwe advocaten verwelkomd. Per 1 oktober versterkt Jolanda Vreugdenhil de sectie Herstructurering en insolventierecht. Zij heeft ervaring opgedaan bij Heuzeveldt Advocaten in Emmen. Daarnaast is Erik Averdijk per 8 oktober 2019 in dienst getreden van het kantoor. Hij is een ervaren advocaat op het gebied van het bestuurs- en omgevingsrecht, en heeft ook als jurist bij diverse gemeenten gewerkt.

Annelouk LuigiesAnnelouk Luigies is overgestapt van Van Benthem & Keulen naar Velink & De Die advocaten in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht en heeft ervaring met vrijwel alle deelgebieden die de ordening en regulering van de gezondheidszorg raken. Luigies heeft bijzondere interesse in vraagstukken op het gebied van samenwerking, zorginkoop, privacy- en patiëntendossiers, sociaal domein en toezicht- en handhaving.

Arian LengtonArian Lengton is per 1 oktober 2019 teruggekeerd in de advocatuur en in dienst getreden bij Van Traa Advocaten. Hij zal werkzaam zijn in de Verzekering & Aansprakelijkheid praktijkgroep (inclusief letsel). Arian kent deze praktijk vanuit meerdere kanten, als advocaat maar ook als eindverantwoordelijke in de complexe omgeving van schadeverzekeraars. Tussen 2002 en 2008 werkte hij als advocaat bij Houthoff.

Babette Waltman Babette Waltman heeft zich per 1 september 2019 aangesloten bij Biesheuvel Jansen advocaten. Zij is actief in de fusie en overnamepraktijk en adviseert bij private equity en venture capital transacties, joint venture structuren en corporate overnames, in zowel een nationale als internationale context. Voor haar overstap was Waltman werkzaam bij Rutgers & Posch en Linklaters.

 

    | Mail de redactie | Print