Nieuwe Uitdaging bij... Lexence, Stek, Laumen en Six

Timo Jansen (foto) is per 1 december als partner verbonden aan Lexence en zal leiding gaan geven aan het team procesrecht, Frans Haak wordt per 1 januari 2011 benoemd tot partner bij Stek, Taco Leemans gaat naar sectie bestuursrecht Pot Jonker Seunke en de praktijkgroep Corporate Real Estate van CMS Derks Star Busmann in Amsterdam is uitgebreid door de komst van Sebastiaan Sellenraad. De Nieuwe Uitdagingen. En toch wel opmerkelijk deze week: hengstenbal.

Timo Jansen was eerder werkzaam voor Allen & Overy en de laatste jaren als partner bij Eversheds Faasen. Jansen heeft meer dan tien jaar ervaring in procesrecht (corporate en commercieel) en is veelvuldig betrokken bij enquête- en uitkoopprocedures, aandeelhoudersgeschillen, joint venture geschillen en (contractuele) aansprakelijkheidszaken. Hij adviseert en procedeert regelmatig over de beëindiging van duurovereenkomsten, zoals franchise.

Frans HaakFrans Haak wordt per 1 januari 2011 benoemd tot partner bij Stek. Frans adviseert voornamelijk (groot)banken op het gebied van financieringen, zekerheden en insolventie. Sinds 2008 is Frans Haak verbonden aan Stek, voorheen was hij werkzaam bij ABN AMRO Bank en Houthoff Buruma.


Taco LeemansTaco Leemans versterkt vanaf 1 december de sectie bestuursrecht van Pot Jonker Seunke advocaten in Haarlem. Leemans werkte bij de Raad van State en Spuistraat 10 advocaten in Amsterdam. Na zijn afstuderen aan de Universiteit Leiden (1998) heeft Leemans promotieonderzoek gedaan. Hij promoveerde in Leiden op een proefschrift over milieu- en bestuursprocesrecht. Bij de Raad van State was Leemans vervolgens zes jaar griffier. Leemans gaat bij Pot Jonker Seunke cliënten adviseren over de toepassing van de snel veranderende regelgeving van het omgevingsrecht, bestemmingsplannen, algemeen bestuursrecht, milieurecht en bouwrecht.

Luuk ReurichLuuk Reurich is verbonden aan Laumen Advocaten, een klein advocatenkantoor met een "exclusieve chique praktijk" in Amsterdam. Het kantoor beweegt zich vooral in de financiële sector en het ondernemingsrecht in het algemeen. Reurich is afkomstig uit de rechterlijke macht. Bij Laumen Advocaten werkt hij als adviseur. Hij is tevens raadsheer-plaatsvervanger in het gerechtshof in Den Haag.


Rene KoeleDe praktijkgroep vastgoed & overheid van Van Benthem & Keulen heeft zich versterkt met bouwrechtadvocaat René Koele. Hij houdt zich nagenoeg uitsluitend bezig met het privaatrechtelijk bouwrecht.


Jurjan AdriaansensSix Advocaten heeft zich versterkt met de komst van Jurjan Adriaansens. Hij is gespecialiseerd in vastgoedrecht, met een focus op huurrecht. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het adviseren en procederen ten behoeve van professionele beleggers, ontwikkelaars, retailers, gemeenten en woningcorporaties. Adriaansens is advocaat sinds 2003, laatstelijk bij AKD in Amsterdam. Naast de advocatuur heeft hij ervaring als retailmakelaar bij DTZ Zadelhoff.

Sebastiaan StellenraadPer 1 december 2010 is de praktijkgroep Corporate Real Estate van CMS Derks Star Busmann in Amsterdam uitgebreid door de komst van Sebastiaan Sellenraad. Hij zal als junior partner advocaat de activiteiten van de praktijkgroep verder verbreden. Sellenraad is gespecialiseerd op het gebied van commerciële vastgoedtransacties, projectontwikkeling en bouwrecht. Hij heeft naast de ontwikkeling van kantoren ervaring met de ontwikkeling van industriële complexen, hotels en distributiecentra. Hij treedt op voor ontwikkelaars en (institutionele) beleggers, maar ook voor gebruikers. Sinds 2002 was Sellenraad verbonden aan Boekel De Nerée als senior counsel.

Greenille (vestigingen in Rotterdam, Antwerpen en Brussel) kondigt de samenwerking aan met Martin Euwema en Ilke Aerts. Martin Euwema, hoogleraar Organisatiepsychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven zal bij Greenille "een nieuwe dimensie toevoegen aan familiale opvolging en successieplanning". Ilke Aerts, voormalig gedelegeerd bestuurder van Vialegis, gaat aan de slag als Talent Manager. Ze wil, samen met alle krachten binnen Greenille, "een omgeving creëren waar talent echt tot bloei komt," aldus Greenille in het persbericht.

Nieuw kantoor

Lemstra van der KorstSinds vorige week van start: Lemstra Van der Korst. Het betreft een gespecialiseerd advocatenkantoor in Amsterdam in de ondernemingsrechtelijke advies- en procespraktijk. Het kantoor heeft vier partners: Jurjen Lemstra, Pieter van der Korst, Ingmar Wassenaar en Flip Wijers. Zij zijn afkomstig van grote Nederlandse kantoren en "vormen met hun medewerkers een energiek en toegewijd team van specialisten met de gemeenschappelijke ambitie te excelleren in hun vakgebied," aldus de website.
    | Mail de redactie | Print