Nieuwe Uitdaging bij... Loyens & Loeff en NautaDutilh

De Rotterdamse strafpleiter Tjarda van der Spoel maakte deze maand de opmerkelijke overstap naar het gerechtshof in Den Haag, waar hij als raadsheer is geïnstalleerd. NautaDutilh stapt "nadrukkelijk" in de cassatiepraktijk en Loyens & Loeff benoemt nieuwe partners, waaronder advocaat Theirry Lohest (foto).

Tjarda van der Spoel was onder andere advocaat van de Rotterdamse drugsbaron Kobus L. Hij is ook de auteur van het boek 'Analyse, strategie en getuigenverhoor'. De uitgave is geschreven vanuit de optiek van de verdediging. Freerk Vermeulen

NautaDutilh gaat zich met het aantrekken van cassatieadvocaat Freerk Vermeulen "nadrukkelijk richten op de cassatiepraktijk bij de Hoge Raad". Vermeulen is per 1 februari 2009 benoemd tot partner bij NautaDutilh. Vermeulen komt over van Houthoff Buruma, waar hij hoofdzakelijk betrokken was bij vassaties. Daarnaast treedt hij op voor financiële instellingen in individuele en collectieve aansprakelijkheidszaken en procedeert hij regelmatig in faillissementsgerelateerde en ondernemingsrechtelijke kwesties.

Roderik Beckers

Loyens & Loeff benoemt vier belastingadviseurs en een advocaat tot partner. Roderik Beckers, belastingadviseur is gespecialiseerd in M&A transacties, (her)structureringen en financieringen van Franse multinationals met investeringen in de Benelux. Hij heeft ervaring met leveraged buyouts, het structureren van private equity en private property fondsen, alsmede in de investeringen van deze fondsen. Beckers zit sinds 1998 bij Loyens & Loeff Amsterdam.Marcel Buur

Marcel Buur is ook belastingadviseur. Hij adviseert onder andere multinationals, investeringsbanken en private equity fondsen. In 2001 was hij werkzaam bij een Amerikaans advocatenkantoor en in 2003 op de fiscale afdeling van een investeringsbank in Londen. Hij is docent aan de Rijksuniversiteit Leiden. Buur zit bij Loyens & Loeff Rotterdam sinds 1999.
Advocaat Thierry Lohest is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, corporate finance, private equity, fusies en overnames, securitisaties en bank- en effectenrecht. Hij adviseert bij internationale transacties, waaronder openbare biedingen en beursgangen (Euronext, Nasdaq, London Stock Exchange). Hij is sinds 2008 werkzaam bij Loyens & Loeff Luxemburg.Hans van Ruiten

Belastingadviseur Hans van Ruiten leidt de afdeling loonbelasting/sociale verzekeringen in Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in werknemersparticipatie en andere beloningsvormen, de beloning van bestuurders en commissarissen, pensioen en internationale uitzending van personeel. Loyens & Loeff-lid Rotterdam, sinds 1992.
Ynze van der Tempel

Ynze van der Tempel is belastingadviseur en adviseert verzekeraars, pensioenfondsen, vastgoedfondsen, projectontwikkelaars en gemeenten op het gebied van de btw en overdrachtsbelasting. Hij heeft ruime ervaring met het structureren van complexe vastgoedprojecten, samenwerkingverbanden en beleggingsstructuren. Daarnaast begeleidt hij regelmatig aan- en verkopen van vastgoedportefeuilles. Bij Loyens & Loeff Rotterdam, sinds 1999.De Orde van Advocaten te Curaçao heeft Karel Frielink van Spigthoff Advocaten & Belastingadviseurs gekozen als nieuwe Deken. De benoeming is voor twee jaar. Hij volgt in die functie Eric de Vries op. Frielink begon als advocaat te Amsterdam in 1989, maar verhuisde in 1997 naar Curaçao. Hij is tevens docent ondernemingsrecht aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen.


    | Mail de redactie | Print