Nomineren: wie wordt de Patroon van het Jaar 2019?

Advocaat-stagiaires opgelet: de tijd van het jaar is weer aangebroken om je patroon te nomineren voor de prestigieuze titel Patroon van het Jaar. Een nieuwigheid is dat het voor het eerst mogelijk is om via een videoboodschap te nomineren. Inzendingen zijn welkom tot 22 september.

Een jury gaat vervolgens het gesprek aan met een selectie van de genomineerde patroons, waarna de winnaar wordt gekozen op basis van een inhoudelijke beoordeling door deze jury. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Jonge Balie Congres van begin november in Scheveningen. Vorig jaar ging de titel naar Marjon Lok, partner bij DVDW Advocaten.

Ter gelegenheid van de elfde editie van de verkiezing staat de nominatieronde ook open voor senior medewerkers die zich feitelijk met de begeleiding van de stagiair bezighouden in opdracht van ‘de echte patroon’. Nomineren kan vanaf nu tot uiterlijk zondag 22 september via www.patroonvanhetjaar.nl.

De jaarlijkse Patroon van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door Le Tableau en Dialogue in samenwerking met de Stichting Jonge Balie Nederland. Een buitengewoon patroon beschikt volgens de organisatie over ‘uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden en het vermogen om adequaat feedback te geven. De patroon is integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiaire. Vanzelfsprekend heeft een goed patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiaire tot een goede advocaat’. 

De jury bestaat deze editie uit:

• Mevrouw drs. mr. Christ’l Dullaert, juryvoorzitter en directeur Le Tableau BV te Amsterdam
• Mevrouw mr. Monique van de Griendt, directeur Dialogue BV te Bussum
• De heer mr. Frans Knüppe, advocaat/partner Dirkzwager advocaten en notarissen te Arnhem
• De heer Wieger Kop, advocaat bij Houthoff Amsterdam en voorzitter Stichting Jonge Balie Nederland
• Mevrouw Mr. Marjon Lok, advocaat bij DVDW en Patroon van het Jaar 2018
• Mevrouw mr. Anke Feenstra, advocaat bij Hertoghs Advocaten te Breda en Patroon van het jaar 2017
• De heer mr. Casper Schouten, legal controller at Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. en de allereerste Patroon van het jaar 2008

    | Mail de redactie | Print