Notariaat PlasBossinade breidt uit naar Rotterdam

Het Groningse advocaten- en notariskantoor PlasBossinade slaat de vleugels uit naar Rotterdam. Vanaf 1 mei gaat het bestaande R&W Notariskantoor in Rotterdam verder onder de vlag van PlasBossinade Notarissen, aldus een persbericht van het kantoor, dat hiermee ‘de gewenste stap maakt naar landelijke dienstverlening.’

R&W Notariskantoor telt nu nog twee notarissen, die ieder hun eigen weg gaan. Notaris Iris Eekman-van der Wee heeft besloten om zich met haar praktijk bij PlasBossinade te voegen, nadat zij via een gezamenlijke relatie met elkaar kennismaakten. PlasBossinade had toen al de wens om zich in Rotterdam te vestigen en besloot uiteindelijk om de samenwerking aan te gaan, vertelt notaris Tjerk de Vries. “We hadden onze ogen al langer open, maar je moet natuurlijk wel een geschikte partij zien te vinden.”

Hierdoor telt het notariaat van PlasBossinade vanaf 1 mei drie notarissen, twee toegevoegd notarissen en zes kandidaat-notarissen, met vestigingen in Groningen, Haren en Rotterdam. Eekman-van der Wee en haar medewerkers blijven zich richten op de particuliere markt en krijgen geregeld – via een roulatieplan – gezelschap van de PlasBossinade-notarissen gespecialiseerd in ondernemings- en (zee)scheepvaartrecht.

De notariële specialisatie in het maritieme recht verklaart waarom het Noord-Nederlandse kantoor de stap naar Rotterdam waagt, legt notaris Tjerk de Vries uit. “We hebben van oudsher een goede naam binnen de Noord-Nederlandse scheepvaartsector. Tot voor kort had het Nederlandse scheepsregister nog een vestiging in Groningen, maar inmiddels is dit gecentraliseerd in Rotterdam. Ook dienen de maritieme zaken waarbij wij betrokken zijn vooral bij de rechtbank Rotterdam. De afstand is voor ons uiteraard groot, een praktisch nadeel dat we nu opheffen door ons daar te vestigen. Verder kunnen we onze bestaande cliënten lokaler bedienen en is de potentiële klantengroep in Rotterdam natuurlijk nog veel groter.”

De uitbreiding naar Rotterdam beperkt zich kortom voor dit moment tot het notariaat van het kantoor, al beschikt PlasBossinade ook over advocaten die gespecialiseerd zijn in het maritiem recht. Toch zijn er op dit moment nog geen concrete plannen om ook advocaten in Rotterdam te hebben, zegt De Vries desgevraagd. “Al zou het op termijn een logische stap kunnen zijn.”

 

    | Mail de redactie | Print