Notarissen verenigen zich via Netwerk Gratis Inloopspreekuur

Een succes kun je het nu al noemen. Het Landelijk Netwerk Gratis Inloopspreekuur Notarissen (www.inloopspreekuurnotaris.nl). Een maand na de lancering hebben zich al 25 notariskantoren aangemeld en de eerste klanten zijn inmiddels doorverwezen binnen het netwerk voor gratis inloopspreekuren. De website zal pas op 1 oktober 2013 officieel gelanceerd worden. Deelname tot die tijd is kosteloos.

Het netwerk is een opvolger van de succesvolle website Inloopspreekuuradvocaat.nl waar bijna zestig advocatenkantoren zich verenigden. Dit initiatief begon in oktober 2011. Het heeft initiatiefneemster en advocaat Valérie Vallenduuk en haar team het meest verbaast dat niet alleen de advocatenkantoren zich bleven aanmelden, maar ook dat de rechtzoekenden die zich aanmeldden voor de inloopspreekuren groeiden van twee aanmeldingen per week naar twintig tot vijfentwintig aanmeldingen per dag! Daarbij was een groei zichtbaar op de website, met thans ruim 6.000 bezoekers per maand.

Deelnemende advocatenkantoren zijn over het algemeen laaiend enthousiast. “Daar doen we het immers voor!”, aldus Vallenduuk.  Enkele reacties van deelnemende kantoren zijn: “Wij krijgen inderdaad veel aanmeldingen en daar komen ook concrete zaken uit, dus dat is mooi. Wat ons hier betreft loopt het prima. Complimenten naar u en de organisatie.” En “Ik ben verrast door de snelheid waarmee al een eerste aanmelding binnen is gekomen.” En “Had hier gisteren trouwens een man tijdens het spreekuur die via jouw site kwam. Mooi!” De extra gemiddelde omzet schat Vallenduuk op zo’n € 20.000 tot € 100.000 extra per kantoor per jaar. De jaarbijdrage aan het netwerk wordt dubbel en dwars terugverdiend.

Wat maakt het initiatief voor advocaten nu zo’n succes? “Wij denken dat het komt omdat advocatenkantoren zich samen verenigen op één platform in plaats van dat zij met elkaar concurreren op zoekmachines, zoals Google. Bovendien is de bijdrage per maand betaalbaar. Commerciële partijen vragen vaak een veel hoger bedrag voor deelname aan een online netwerk.” zegt Vallenduuk met een lach. Voor de consument is een inloopspreekuur een laagdrempelige manier om een probleem voor te leggen zonder dat direct de meter begint te lopen.

Wat voor soort mensen komen er nu op zo’n spreekuur? “Opvallend is dat naast rechtzoekenden die voor een toevoeging in aanmerking komen, ook veel vermogende particulieren zich aanmelden voor de spreekuren. Gedacht moet worden aan grote erfkwesties,  echtscheidingen van vermogende echtlieden, maar ook arbeidszaken.”
“Wat voor de advocatuur kan moet ook voor notarissen kunnen. Advocatenkantoren zijn inmiddels fan van ons concept.” Notariskantoren die vrijblijvend willen deelnemen aan de website (zonder automatische verlenging of verplichtingen) kunnen dit tot 1 oktober 2013 doen. Meer info www.inloopspreekuurnotaris.nl/voor-notarissen.html

    | Mail de redactie | Print