Orange koopt SecureLink: Loyens & Loeff en Stibbe adviseren

SecureLink, een van oorsprong Belgisch IT-beveiligingsbedrijf, komt in handen van de Franse telecomreus Orange in een deal ter waarde van 515 miljoen euro. De betrokken advocaten zijn werkzaam bij Loyens & Loeff (Orange) en Stibbe (Investcorp, verkoper SecureLInk).

Het Belgisch-Nederlandse SecureLink werd in 2003 opgericht door het Vlaamse trio Bert Van Loco, Hans Van Erum en Frank Staut. Ze verkochten het bedrijf enkele jaren geleden aan het Amerikaanse Investcorp.

Nu is het de beurt aan Orange: ‘Met de overname wordt Orange een leider in de Europese cybersecuritysector, met meer dan 600 miljoen omzet (pro forma) in 2018 en een aanwezigheid in acht Europese landen, goed voor 75 procent van de markt,’ aldus de koper in het persbericht.

Loyens & Loeff zette twaalf man op de deal onder leiding van partner Philip van Verschuer. Partner Gijs Melching was verantwooordelijk voor advies op het gebied van tax.

Bij Stibbe was Hans Witteveen lead partner. Hij werd bijgestaan door Sebastiaan Witkam, Lotte Boon, IJsbrand van Straten en Julie-Anne Siegers.

SecureLink boekte vorig jaar 248 miljoen euro omzet en is vooral sterk in Scandinavië, de Benelux, Duitsland en het VK.

    | Mail de redactie | Print