Oyens & Van Eeghen gaat concurrentie aan met Kempen en Leonardo

Het zong al een tijd in de markt, maar nu is het officieel. Nederland heeft is een derde onahfhankelijke zakenbank rijker, naast Kempen & Co en Leonardo & Co. Financiële zwaargewichten als Jan Kalff, Wilco Jiskoot en Wiet Pot slaan de handen ineen en maken van vermogensbeheerder Oyens & Van Eeghen een zakenbank. Wie zitten er achter?

De meest bekende namen zitten in de raad van commisarissen. Zij zullen een actieve rol vervullen in de nieuwe opzet van Oyens & Van Eeghen.

Jan Kalff wordt President Commissaris van de Raad van Commissarissen (RvC). Kalff is voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur ABN Amro. Hij zat toen samen met dealmaker Wilco Jiskoot in het bestuur, en die is nu ook commissaris. Commissaris Wiet Pot is de meest ervaren man op het gebied van onafhankelijk zakenbankieren. Hij was onder andere werkzaam als directievoorzitter van Kempen en als managing director-partner van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Ad Scheepbouwer, oud topman van KPN, en Sake Wijma, voorheen partner van Greenfield Capital Partners, completeren de RvC.

Commissarissen

Jan KalffWilco Jiskoot commissaris OyensWiet Pot
Jan KalffWilco JiskootWiet Pot

Ad ScheepbouwerSake Wijma
Ad ScheepbouwerSake Wijma

Het bestuur van Oyens & Van Eeghen wordt voorgezeten door Pim Baljet. Baljet werkte voorheen als directievoorzitter van de Zwitserse vermogensbeheerder Lombard Odier. Pieter van Steenbergen is de dealmaker in het bestuur. Van Steenbergen is directeur van de afdeling Corporate Finance Services. Hij is afkomstig van RBS en was daarvoor werkzaam bij ABN AMRO. Hij adviseerde in 2009 onder andere kunstgrasfabrikant TenCate bij een deelname in TigerTurf. Reinier Klaasen is directeur operationele en financiële zaken. Hij werkt sinds juni 2008 voor Oyens & Van Eeghen. Hij was voorheen partner bij vermogensbeheerder IMC Asset Management. Tot 2001 heeft hij als 'relationshipsmanager' gewerkt voor ING. Peter Jan Rubingh is directeur Private Wealth Management. Hij werkte voorheen als managing director bij belegger W.P. Stewart.

Bestuursleden

Pim BaljetPieter van SteenbergenPeter Jan RubinghReinier Klaasen
Pim BaljetPieter van SteenbergenPeter Jan RubinghReinier Klaasen

Oyens & van Eeghen bestaat al sinds 1797. Tot voor kort leidde de bank een 'slapend' bestaan als dochter van derivatenhandelaar IMC. De ondernemers nemen met het geld van vijftien vermogende families een meerderheidsbelang in de bank.

    | Mail de redactie | Print