Rocket Lawyer komt naar Nederland en de rest van Europa

De Amerikaanse online juridische dienstverlener Rocket Lawyer komt naar Nederland en de rest van Europa. Het in de VS succesvolle bedrijf gaat hiervoor een joint venture aan met het Franse uitgeefconcern Editions Lefebvre Sarrut (ELS, sinds 2013 eigenaar van Sdu). ‘Legal help in Europe will soon cost less and be easier to navigate’, aldus een persbericht over de lancering van Rocket Lawyer Europe.

Het in 2008 opgerichte Rocket Lawyer werd groot door als een van de eersten online gratis juridische documentatie (in begrijpelijke taal) aan te bieden aan particulieren en ondernemers en hen te koppelen aan advocaten. Al snel meldde Google zich als miljoeneninvesteerder en vestigde Rocket Lawyer zich ook in Londen. Inmiddels hebben bijna vijftien miljoen bedrijven en particulieren een account bij de website, goed voor zo’n dertig miljoen documenten en 10.000 koppelingen met advocaten op jaarbasis.

Rocket Lawyer Europe gaat nu ook ‘miljoenen Europeanen op eenvoudige en betaalbare wijze toegang geven tot juridische documentatie en advocaten’, is de verwachting. De dienst wordt eerst gelanceerd in Frankrijk (dit jaar nog), Spanje en Nederland, waarna andere Europese landen snel zullen volgen. Rocket Lawyer Europe gaat hierbij op zoek naar ‘de beste advocaten in Europa’ die zich willen aansluiten bij het On Call Network van het platform.

 

    | Mail de redactie | Print