Simmons & Simmons adviseert Vladimir Antonov bij verkoop aandeel Spyker

Advocatenkantoor Simmons & Simmons adviseert de Russische zakenman Vladimir Antonov en zijn Litouwse Bankas Snoras bij de verkoop van zijn aandeel in Spyker aan Victor Muller. De overname loopt via het recent opgerichte overnamevehikel Tenaci Capital, 100% eigendom van Spyker-topman Muller. Antonov bezat een aandeel van 29,9% in het beursgenoteerde Spyker. Spyker betaald voor €57 miljoen aan leningen van Bankas Snoras terug. De deal valt samen met de overname van Saab door Spyker.

Pieter van UchelenAntonov krijgt juridisch advies van een team van Simmons & Simmons onder leiding van Pieter van Uchelen, Daphne Brinkhuis en Michiel Wurfbain. Met de deal lijkt de rol van Antonov in Spyker ten einde gekomen. Hij stapte in 2007 in Spyker en werd in 2008 benoemd in de raad van commissarissen. Voor zover bekend heeft Antonov in de loopt der jaren €35,6 miljoen in Spyker gestoken.

Eerder was bekend gemaakt dat een team van advocatenkantoor Allen & Overy optrad als juridisch adviseur van Spyker Cars bij de overnameonderhandelingen met General Motors. Het team staat onder leiding van Annelies van der Pauw. Het Zweedse kantoor Cederquist behandelt de Zweedse aspecten van de deal.

Geen zakenbankiers
Spyker heeft voor de deal geen zakenbankiers ingeschakeld. De Wall Street Journal meldde dinsdag dat Victor Muller geen zakenbankiers nodig had. Muller zelf heeft bij Baker McKenzie gewerkt als fusie- en overnameadvocaat en zijn, zojuist uitgekochte, aandeelhouder Vladimir Antonov is zakenbankier.

General Motors werd tijdens de onderhandelingen bijgestaan door zakenbankiers van Deutsche Bank en Peder Hammarskioeld en Carl-Johan Deuschl van advocatenkantoor Hammarskioeld & Co en Alexander Kaarls van Houthoff Buruma.

    | Mail de redactie | Print