Simmons & Simmons en Buren adviseren bij grote logistieke single-asset deal

De Amerikaanse vastgoedinvesteerder Hines heeft het volledige bedrijventerrein abc Westland overgenomen, inclusief de onderneming (activa, werknemers, IE-rechten, etc). Simmons & Simmons en Buren adviseerden bij wat volgens de betrokken partijen de 'op een na grootste logistieke single asset deal' in de Nederlandse geschiedenis is.

Hines nam in het vierde kwartaal van 2018 al Fresh Park Venlo over en verstevigt met deze nieuwe overname in Poeldijk – nabij de Rotterdamse haven – zijn marktpositie in Nederland. Abc Westland bestaat uit elf logistieke complexen en twee kantoren, die voor 116,5 miljoen euro worden overgenomen, met inbegrip van de onderliggende onderneming. Er zijn ruim honderd bedrijven in de agri- en foodsector gevestigd op het terrein.

Simmons & Simmons stond aan de zijde van cliënt Hines bij deze overname. Een bijna vijftien man en vrouw sterk team werd geleid door partners Rob Hendriks (M&A), Luc Cohen (Real Estate) en managing associate Martijn Stuart. “Deze transactie past in de trend van grote, vaak complexe, investeringen door buitenlandse investeerders in Nederland,” zegt Cohen in een persbericht van zijn kantoor over de deal. 

Advocaten- en notariskantoor Buren stond aan de zijde van abc Westland: partner Pieter van den Berg leidde het team dat verder bestond uit onder anderen Coen van der Mark, Larissa Bogers, Tjeerd Aghina, Lous Vervuurt, Gerbrand Schrickx, Tim Drijfhamer, Jonathan Gal en Ulrich Koeze.

Het management van abc Westland ziet dankzij de overname door Hines mogelijkheden om het bedrijventerrein verder uit te breiden, waarbij het zich blijft richten op ondernemers in de agri- en foodsector. ‘Deze overname stelt abc Westland in staat om te blijven investeren in ontwikkeling, uitbreiding en innovatie met hetzelfde managementteam en een kapitaalkrachtige eigenaar,’ aldus directeur Herwi Rijsdijk.

 

    | Mail de redactie | Print