SOLV lanceert ‘digitale allesweter’ Vraaghugo.nl

Advocatenkantoor SOLV heeft in samenwerking met financieringsspecialist Ripplestarters en SENS de startup Vraaghugo.nl gelanceerd. Vraaghugo.nl biedt volgens de initiatiefnemers juridische kennis en documenten waarmee in de behoefte van 80% van Nederlandse ondernemers wordt voorzien. Antwoorden op vragen zijn gratis, documenten worden eenmalig afgerekend (voor € 79,- excl. BTW) of verpakt in een jaarabonnement waarmee onbeperkt toegang en updates van de documenten worden verkregen (€ 149,- excl. BTW).


De markt voor specialistische en juridische kennis en documenten is flink in beweging, aldus SOLV in het persbericht. Veel documenten kunnen gestandaardiseerd en tegen lagere kosten dan voorheen aangeboden worden. ‘Maar veel recente initiatieven blijken slechts door technologie gefaciliteerde lead generators. Er wordt een standaard document aangeboden dat al heel snel extra advies vereist. Voor dit extra advies betaalt een ondernemer vervolgens alsnog de gebruikelijke uurtarieven,’ aldus het advocaatenkantoor.

De initiatiefnemers van Vraaghugo zijn van mening dat dit een stagnerend old school business model is en ze ontwikkelden daarom VraagHugo. Berthold Rosendahl (partner bij SOLV, verantwoordelijk voor business development) over het initiatief: ‘VraagHugo biedt alle kennis en documenten waarmee in de behoefte van 80% van Nederlandse ondernemers wordt voorzien. Met Vraaghugo.nl zijn ondernemers in staat zelf de juridische en andere randvoorwaarden van hun bedrijf te regelen. Specialisten zoals wij zijn alleen nodig voor de niet-standaard, complexere zaken en uiteraard juridische procedures. Daar ligt immers onze toegevoegde waarde.’

Wanda van Kerkvoorden (managing partner van SOLV): ‘We hebben veel tijd gestoken in het uitpluizen van ondernemersvragen om de juiste en meest gebruiksvriendelijke oplossingen te bieden. Het was een enorme uitdaging om scenario’s voor ieder document en advies uit te denken. Het is geweldig om te zien dat iets dat eerst alleen in onze hoofden zat nu ook echt – en op de beoogde laagdrempelige manier – beschikbaar is voor ondernemend Nederland.’

Ondernemers treffen op Vraaghugo.nl de digitale whizkid Hugo aan. Ondernemers vragen om advies, of creëren het document dat ze nodig hebben. Hugo spitst met gerichte vragen zijn antwoord of document toe op de individuele situatie van de ondernemer. Antwoorden op vragen zijn gratis. Documenten worden eenmalig afgerekend (voor € 79,- excl. BTW) of verpakt in een jaarabonnement waarmee onbeperkt toegang en updates van de documenten worden verkregen (ad € 149,- excl. BTW).

De beschikbare documenten worden in een hoog tempo uitgebreid. Binnenkort wordt ook de kennis van belastingspecialisten toegevoegd. ‘Geïnspireerd door Uber en Airbnb zal Vraaghugo.nl steeds verder worden verrijkt met kennis van de content-partners. Denk bijvoorbeeld aan kennis omtrent specifieke subsidies. Verder zal Vraaghugo de komende achttien maanden gefaseerd Europees uitrollen. FragHugo en HugoKnows staan al in de steigers,’ aldus SOLV.

    | Mail de redactie | Print