Stand van de Advocatuur 2019: verdeling man-vrouw bij de Top 10

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn staat net als in vorige jaren op de eerste plaats als het gaat om de verhouding mannelijke en vrouwelijke advocaten bij de Top 10 van advocatenkantoren: 47,5% van de advocaten is vrouw. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde De Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2019.

Het aantal vrouwelijke advocaten bij het kantoor van de landsadvocaat is procentueel wel iets gedaald: vorig jaar was 49,3% van de advocaten bij het kantoor vrouw.

NautaDutilh en Houthoff volgen op de voet met 45,8% vrouwelijke advocaten. Loyens & Loeff en Van Doorne zitten beide ook in de buurt van dat percentage. Allen & Overy, Clifford Chance en De Brauw Blackstone Westbroek bungelen onderaan met elk ruim 34% vrouwelijke advocaten.

Over het geheel genomen is 41,2% van de advocaten bij de Top 10 van kantoren vrouw. Dat is een lichte daling ten opzichte van vorig jaar: toen was 42,1% van de advocaten in de Top 10 vrouw. Bij de Top 10 van kantoren werken 832 vrouwelijke en 1189 mannelijke advocaten

Klik hier voor de verdeling vrouwelijke en mannelijke advocaten bij de Top 10

Ook voor wat betreft het aantal vrouwelijke partners is Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn sinds jaar en dag lijstaanvoerder: 34,4% van de partners van het kantoor is vrouw. In absolute aantallen telt Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn elf vrouwelijke partners en 21 mannelijke.

Op enige afstand volgen Van Doorne (28,6% van de partners is vrouw) en Allen & Overy (27,6%). Allen & Overy scoort met het aantal vrouwelijke partners op de ranglijst beter dan op het lijstje van vrouwelijke advocaten.

Onderaan – en velen zullen zeggen ondermaats: Clifford Chance heeft twee vrouwelijke partners en 22 mannelijke, oftewel: 9,1% van de partners is vrouw. AKD, Stibbe, De Brauw Blackstone Westbroek en Loyens & Loeff doen het met percentages tussen 14,5% en 17,5% net wat beter.

Er zit over het geheel genomen – als het gaat om de verhouding mannelijke-vrouwelijke partners – amper schot in de zaak: het aantal vrouwelijke partners bij de Top 10 steeg van 78 vorig jaar naar 80 dit jaar. Het aantal mannelijke partners steeg van naar 315 naar 317.

Klik hier voor de verdeling vrouwelijke en mannelijke partners bij de Top 10 

De Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2019 maakt deel uit van het vernieuwde Advocatie Magazine. Klik op de cover om het magazine te lezen.

    | Mail de redactie | Print